Alakası yok. Şu an 69 TL olan mega dürümü birkaç sene önce 15-20 liraya alıyorduk. Şu an neredeyse tavuk döner fiyatına satılıyor. Hatta neredeyse değil, bazı şehirlerde direkt tavuk döner fiyatına satılıyor.

Bu arada, yediğin acı hiçbir şey.
Hahaha, anca eskileri aç.

Ah ah, eskiden 0,50 tl aldığım pizza 500 tl olmuş ağlıyorum 😭.

90 tl çok görülüyorsa bence fakirlik belirtisi.
"pahalı" dan kastım o fiyatı hak etmemesi veya benzer fiyatlara daha değerli şeylerin alınabilmesi. F/P ilişkisi kısaca. Ayrıca suyla karıştırılmış bulguru hamurun arasına koyup yenilmesi fakirlik olmuyor da "90TL buna pahalı" denmesi mi fakirlik oluyor? Bazı kavramları iyi oturtmak gerek.

"pahalı" dan kastım o fiyatı hak etmemesi veya benzer fiyatlara daha değerli şeylerin alınabilmesi. F/P ilişkisi kısaca. Ayrıca suyla karıştırılmış bulguru hamurun arasına koyup yenilmesi fakirlik olmuyor da "90TL buna pahalı" denmesi mi fakirlik oluyor? Bazı kavramları iyi oturtmak gerek.
İstediğimi yerim. Ucuzun ucuzu diyorum, saygılar.

Alakası yok. Şu an 69 TL olan mega dürümü birkaç sene önce 15-20 liraya alıyorduk. Şu an neredeyse tavuk döner fiyatına satılıyor. Hatta neredeyse değil, bazı şehirlerde direkt tavuk döner fiyatına satılıyor.

Bu arada, yediğin acı hiçbir şey.
Eskiden bu yana bir sıfır eklendi diyebiliriz. Bazı şeyler için 2 sıfır eklendi. Mesela biz 189 bin TL ye araba almıştık şu an da, 1.3Milyon TL. Eskiden döner 10TL idi şu an 100TL tabii yerden yere göre değişir fakat durum bu, acı gerçek. Ve tek sıfır eklenmeyen orantısız giden şey ise maaşlar ve kiralar kısaca yaşam kaynakları diyebiliriz.