Bütçe
10.000 TL

Shog 4

Becerikli
Sizce 6-7 fanlı ve 360 mm sıvı soğutma ile kullanacak kasalardan hangisi daha sessiz ve uğultusuz çalışır?

Bütçe 10k olsa mesela? RGB fan dahil mi bu kasaya?

Kasa gayet iyi. RGB fanları da dahil geliyor. 360 mm sıvı soğutmayla rahat kullanılır, fan ayarları düzgün yapılırsa sessiz de çalışır.

Antec d700 flux kullanıyorum bu kasaya geçsem ne değişir peki hocam? İlave fan almaya gerek var mı?

@LH44 @Grey siz de bakar mısınız?

DF700 Flux’tan H9 Flow RGB’ye geçince esas fark daha geniş iç hacim ve daha iyi radyatör/fan yerleşimi. 360 mm AIO kullanıyorsan başlangıçta ek fan almana gerek yok zaten sıcaklıklara göre sonradan alt fan ekleyebilirsin.

DF700 Flux'tan H9 Flow RGB'ye geçince esas fark daha geniş iç hacim ve daha iyi radyatör/fan yerleşimi. 360 mm AiO kullanıyorsan başlangıçta ek fan almana gerek yok zaten sıcaklıklara göre sonradan alt fan ekleyebilirsin.

Alt fan ekleyim diyorum baştan, ses çok artmayacaksa. Onun dışında kayda değer bir fark yok o zaman hocam?

Alt fan ekleyim diyorum baştan, ses çok artmayacaksa. Onun dışında kayda değer bir fark yok o zaman hocam?

Aynen, alta 2-3 kaliteli fanı düşük devirde eklersen ses çok artmaz, GPU’ya da faydası olur; onun dışında DF700 Flux’tan H9 Flow’a geçişte kayda değer fark daha çok görsellik, iç hacim ve yerleşim rahatlığı, saf soğutmada devasa bir sıçrama bekleme.

Antec d700 flux kullanıyorum bu kasaya geçsem ne değişir peki hocam? İlave fan almaya gerek var mı?

@LH44 @Grey siz de bakar mısınız?

Düşündüğünüz modelin fan kalitesi iyi memnun eder.

Lakin yeni alacağınız fanların kalitesi de sesi etkiler yani mesela Thermalright, Lian Li veya Arctic yerine Rampage, Frisby, Gameforce gibi markaların fanını alırsanız tabiri caizse "deminden şimdiye gelmiş" olursunuz. (Markalar sadece örnek bu arada.)

Düşündüğünüz modelin fan kalitesi iyi memnun eder.

Lakin yeni alacağınız fanların kalitesi de sesi etkiler yani mesela Thermalright, Lian Li veya Arctic yerine Rampage, Frisby, Gameforce gibi markaların fanını alırsanız tabiri caizse "deminden şimdiye gelmiş" olursunuz. (Markalar sadece örnek bu arada.)
Başka model var mı daha sessiz olabilecek üstadım, öneriniz? Kasamı kardeşime hediye edeceğim nasip olursa. O yüzden alıyorum.

Aynen, alta 2-3 kaliteli fanı düşük devirde eklersen ses çok artmaz, GPU’ya da faydası olur; onun dışında DF700 Flux’tan H9 Flow’a geçişte kayda değer fark daha çok görsellik, iç hacim ve yerleşim rahatlığı, saf soğutmada devasa bir sıçrama bekleme.
Sessiz fanlar hangisi olur bende arctic p12 pwm pst 120mm var ama çok 'sessiz' diyemeyeceğim.