Shog

Becerikli
Akvaryum kasalarda soğutma cam panelden mesh kasa göre zordur. Bu sebepten ötürü çok fazla fan kullanır. Bunun doğal sonucu olarak 'uğultu' olur, efsanesi doğru mu?

Sessizlik arayan bir kullanıcı için uygun mu?

Not: Antec D700 flux stok fanlar ile kullanıyorum ve bana gürültülü geliyor.
LS 720 Arctic P12 PWM pst 120mm kullanıyorum sıvı soğutmada. O iyi.

Bana efsane gibi geldi. Düz camın hemen arkasına fan koyulmaz zaten. Fan varsa illa ki hava alacağı yer bırakırlar. Filtre koyarlar eğer çok düşük seviye bir kasa değilse. Sesli çalışması da mantıksız gibi. Fan dönüş hızını sessiz olarak ayarlarsınız 700-800 rpm, sessiz çalışır.

Stok fanlarınızın dönüş hızlarını değiştirebiliyorsanız 1000 rpm altına getirmeye çalışın, oldukça sessizleşecektir bence. Fan özelliklerini bilmiyorum ama üst seviye fanlardan değildir muhtemelen. Çok sessizlik ararsanız kaliteli fanlarla da değiştirebilirsiniz. Kaliteden kastım düşük rpm'de iyi soğutan fanlar. Bazen pahalı ve çok iyi soğutan bir fan oluyor ama rpm değeri 3000'leri buluyor. 3000 rpm inanılmaz sesli çalışır illa ki. Ne kadar kaliteli olursa olsun, 3000 rpm susturulamaz gibi.

Bende 5600G'li ekran kartsız bir kasa var. 2 stok fanı vardı. Seslilerdi. Tamamen çıkardım. İşlemci fanını da 450-500 rpm'lere kadar düşürebildim. Neredeyse tamamen sessiz şu anda.

Son düzenleme:
%90 hurafe. Akvaryum kasanın hava akışında kötü olduğu tek nokta doğrusal olmaması ve o da 1-2 derece etkiler en fazla. Hava akışı kötü olduğu için çok fazla fan falan kullanılmıyor yani. Çoğu akvaryum kasa zaten 4 fanla geliyor.

Muhtemelen sizin kullandığınız fanlar sesli veya RPM'i yüksek tutuyorsunuz.

Son düzenleme:
Bir kaç ay önce akvaryum kasaya geçtim. Eskisi ile aynı bence çıkardığı ses. Akvaryum kasalar çoğunlukla masa üzerine konduğundan dolayı ses daha yakından geliyor doğal olarak. Bu nedenle diğer kasaya göre daha çok ses yapıyor vesaire diyenler oluyor. Tamamen kasanın konumu, kullanılan fan sayısı ve fanların çalışma gücü ile alakalı bir durum. Bende 3 adet giriş 2 tane çıkış fanı mevcut. Hepsi de sistem sıcaklığına göre ayarlı durumda. O nedenle rahatsız edici bir ses yok. Eğer CPU sıcaklığına göre ayarlarsanız her oyuna girdiğinizde CPU fanı ile beraber hepsi çalışacağından doğal olarak ses artacaktır.

%90 hurafe. Akvaryum kasanın hava akışında kötü olduğu tek nokta doğrusal olmaması ve o da 1-2 derece etkiler en fazla. Hava akışı kötü olduğu için çok fazla fan falan kullanılmıyor yani. Çoğu akvaryum kasa zaten 4 fanla geliyor.

Muhtemelen sizin kullandığınız fanlar sesli veya RPM'i yüksek tutuyorsunuz.
Mesela bu kasayı stok fan ile kullansam ne olur hocam? Sessiz ve serin olur mu sıcaklık benim antec d700 flux göre artar mı? NZXT H9 Flow RGB (2025) – Büyük Çift Bölmeli ATX Mid-Tower Airflow Bilgisayar Kasası – 1 x 420 mm RGB Fan Birimi ve 1 x 120 mm Fan – 420 mm Radyatör Desteği – Sertleştirilmiş Cam – Beyaz : Amazon.com.tr: Elektronik

Bir kaç ay önce akvaryum kasaya geçtim. Eskisi ile aynı bence çıkardığı ses. Akvaryum kasalar çoğunlukla masa üzerine konduğundan dolayı ses daha yakından geliyor doğal olarak. Bu nedenle diğer kasaya göre daha çok ses yapıyor vesaire diyenler oluyor. Tamamen kasanın konumu, kullanılan fan sayısı ve fanların çalışma gücü ile alakalı bir durum. Bende 3 adet giriş 2 tane çıkış fanı mevcut. Hepsi de sistem sıcaklığına göre ayarlı durumda. O nedenle rahatsız edici bir ses yok. Eğer CPU sıcaklığına göre ayarlarsanız her oyuna girdiğinizde CPU fanı ile beraber hepsi çalışacağından doğal olarak ses artacaktır.
Hangi kasa hocam?

1 hafta boyunca öndeki fanları garantiye gönderdim kasada sadece egsoz fan varken inan ki sıcaklığa etkisi bile olmadı. Bir sürü fan alanlar parasını çöpe atıyor. Ses konusuna gelince camlı ortamın bir sesi daha da büyüttüğüne dair bir şeyler görmüştüm yani fan gürültülü ise cam kasa daha da gürültülü yapabiliyor.

Bunun siyahını kullanıyorum, tavsiye ederim:
Kalite, işçilik ve sağlamlıkta NZXT'den çok daha iyi. Amerika üretimi Çin üretimi değil. Bırak kasayı toz filtreleri bile tok, sert, ağır ve esnemeyen yapıda. Üstelik tüm fanlar üzerinde. İçindeki kontrolcüden çıkan bir fan ve bir ARGB kabloyu anakarta takıyorsun sadece.