fujiwara

Gelişen
Selam. Yaklaşık bir 5-6 ay sonra bir bilgisayar toplayacağım, yazın çalışıp para biriktireceğim ama nasıl bir plan izlemeliyim bilemedim. Sizce para topladığım an bileşenleri tek tek mi almalıyım? Yoksa en sonunda her şeyi mi almalıyım? Normalde 5080 alacaktım ama süper modelinin 2026'nın ilk çeyreğinde geleceği söylentileri var, ondan dolayı idarelik bir ekran kartı alıp sonradan satmayı düşünüyorum. Bileşenleri tek tek toplasam çalışıp çalışmadığını nasıl anlayabilirim ya da en son bilgisayar topladığımda çalışmayanları garantisiyle mi değiştirmeliyim? Birde idarelik ekran kartı olarak ne almalıyım sizce? 35K'nın üstünde olmayacak bir şey düşünüyorum, 9070XT mantıklı geliyor idarelik sonuçta.

9070XT'ye idarelik demek şov olmuş hocam. :D

İleride fiyatlar ne olur bilemeyiz. Her zaman anlık olarak tek tek toplamaktansa hazır olarak almak daha avantajlı olur. 6 ayda parça parça almak ise kar da ettirebilir, zarar da.

9070XT'ye idarelik demek şov olmuş hocam. :D

İleride fiyatlar ne olur bilemeyiz. Her zaman anlık olarak tek tek toplamaktansa hazır olarak almak daha avantajlı olur. 6 ayda parça parça almak ise kar da ettirebilir, zarar da.

Hocam idarelik sıfatını fiyatına göre performansı güzel olan ve sonradan satacağım manasında kullandım. Yani küçümsemek gibi bir amacım yok. Bence çok güzel bir kart. Akakçe'den birkaç bileşene baktım, zamanla artmış fiyatları. Ondan kaynaklı böyle bir yol izleme fikri geldi bana.

Son düzenleyen: Moderatör:
9070XT iyi bir kart, değiştirmenize bile gerek kalmayabilir. 5070 serisi de alabilirsiniz alternatif olarak. Biraz daha makul olur fiyat konusunda. Alıp satması da kolay bir model. Topluca almak daha faydalı olabilir, içiniz rahat eder. Bende PC topladım, şimdi parça parça yükseltiyorum. SSD yükseltmesi yaptım. İşlemci yükselteceğim, peşine de RAM yükseltmesi yapacağım. Yani sistemi toplayıp, kademeli şekilde de yükseltebilirsiniz. Bu da bir seçenek sizin için.

9070XT iyi bir kart, değiştirmenize bile gerek kalmayabilir. 5070 serisi de alabilirsiniz alternatif olarak. Biraz daha makul olur fiyat konusunda. Alıp satması da kolay bir model. Topluca almak daha faydalı olabilir, içiniz rahat eder. Bende PC topladım, şimdi parça parça yükseltiyorum. SSD yükseltmesi yaptım. İşlemci yükselteceğim, peşine de RAM yükseltmesi yapacağım. Yani sistemi toplayıp, kademeli şekilde de yükseltebilirsiniz. Bu da bir seçenek sizin için.

Halihazırda bir sistemim yok sadece laptopum var ondan dolayı kademeli yükseltme gibi bir imkanım yok hocam. 5080 alacaktım ama dediğim gibi super modeli daha yüksek VRAM (muhtemelen 24 GB) ile çıkacağı için seçeyim dedim daha sonradan yükseltme imkanım olmayabilir aldığım zaman bir rahat 5 yıl kullanacağım daha sonrasına bilgisayar hevesim kalacağını sanmıyorum o yuzden en azından o 5 yılı kaliteli geçirmek istiyorum.O zamana 16 GB VRAM yeterli olur mu bilmiyorum ayrıca sonradan bir bilgisayar için çalışma niyetim yok o yüzden almışken uzun ömürlülük açısından 24 GB VRAM istedim yani değiştiricem.

16 GB VRAM uzun yıllar yeter. Ama burada neyi hedefliyorsun oda önemli. 2K' mı, 4K'mı? Oyun için mi kullanacaksın, gündelik mi yoksa? Bütçe nedir mesela?

Çok deneyimli dostlar var, birazdan onlarda yorumlarını yapacaklardır.

16 GB VRAM uzun yıllar yeter. Ama burada neyi hedefliyorsun oda önemli. 2K' mı, 4K'mı? Oyun için mi kullanacaksın, gündelik mi yoksa? Bütçe nedir mesela?

Çok deneyimli dostlar var, birazdan onlarda yorumlarını yapacaklardır.

Rekabetçi oyunları sıkça oynadığım için başta 2K 360Hz OLED alacağım sonradan para biriktirip hikayeli oyunlar için 4K alacağım yani 4K diyebiliriz ve oyun için. Bütçem 140k civarı daha ucuzada toplanabiliyor ama görünüş faktörünüde ekleyince bütçem biraz büyüdü.

Son düzenleme: