Cengiz

Uzman
Öncelikle herkese selam, başlıktaki gibi, alaylı yazılımcı olmak istiyorum, sizce nasıl ilerlemeliyim? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.

Alaylı yazılımcı isen yazılımcısındır artık öyle bir nane olduğunu düşünmüyorum. Alaylı yazılımcılık okullar yeterli sayıda yazılım ve bilgisayar mühendisi mezun etmediği dönemde talebe bağlı oluşan bir şeydi. Artık öyle bir talep yok.

Ingilizceni gelistir, hangi alanda gelismek istiyorsan iyice gelis ve Ingilizce kaynaklardan ogren. Guncel ve modern kal sonrasi gelir. Kolay bir yol degil ancak ben 2 gun sonra Amerika o-1 vizesi icin gocmenlik avukati ile gorusecegim. Patronum sponsor oluyor. Turkce ogretmenligi mezunuyum, San Fransisco'ya tasinmayi umuyorum.

Anadoluda bir universitede modasi gecmis delme catma universitenin mufredatinda kalip asgari ucretle calismak yerine alayli yazilimcilik her zaman daha fazla ozgurluk sunar.

Yukarida attigim gibi birisi olursan asgari ucrete bile zor calistirirlar seni. Mesela bu her seyi biliyor ama nedense yazilimci oldugunu her yerde duyurmaya calisiyor.

1. Kesinlikle odaklanmak istedigin title'a odaklan. Python'da yapay zeka destegi ile bir uygulama ya da fonksiyon yazip Python biliyorum deme.
2. Ingilizce ogren, yurt disinin kilidi burada ve kaynaklar icin cok ideal.
3. Yalan CV ile ugrasma.
4. Ozgun bir seyler yapip GitHub reposunde paylas. Sonrasinda da bu tur makaleler paylasan yerlere gonderebilirsin. Alanina gore yaparsan cok hos olur.
5. Buyuk sirketler haric sana diplomani soran olmayacak. Calisma etigin, disiplinin cok onemli yurt disindakiler icin.
6. Kalitesiz calismamak lazim. Isini cok sevmen gerekiyor.
7. Yazilimi kolay para olarak gorup bu ise baslama. Civarimda birkac tane boyle oldu yapamayip kenara cekildiler veya bir sirkete girip 3 ayda isten cikarilanlar oldu. Bedava para diyip calismaya yelteniyorlar sonra is bulamiyoruz, AI isimizi bitiriyor diye agliyorlar. Nedense en cok oz guvene sahip olan bunlar oluyor.

Son düzenleme:
Yukarıdaki yazılanların yanı sıra en en önemlisi proje. Proje üretmen gerek. Ne kadar çok proje yaparsan veya proje fikri üretirsen o kadar öne geçersin.

Zaten herkes her şeyi yazmış. İlk kilit noktan İngilizce, ikincisi ise istek, üçüncüsü ise başlamak.

Bunları yaptıktan sonra şuradan basit şekilde irdelemeye başlayabilirsin: https://github.com/sindresorhus/awesome

Şu üç ana başlığa bakabilirsin:
Yok abi bana Türkçe lazım diyorsan da şu olabilir: https://github.com/LuNiZz/siber-guvenlik-sss/blob/master/Belgeler/yazilim.md

Sana yığınla kaynak sunarım fakat dediğim gibi İngilizce, istek ve başlamak önemli. Ayıptır söylemesi kervan yolda düzülür :D

@ogzhn, @rowdzel, @Ryujin, tamam hocam vakit ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim yine bir sorum olursa buraya yazarım fakat şu an yaş 17, sizlerin de dediği gibi İngilizce'den başlayıp sonra projeye mi yönelmeliyim?

Evet ingilizceden başla. Türkçe kaynaklar seni bir yere kadar götürür. Ondan sonra projeye yönelmek bence daha doğru olur hem ne yapmak istediğin belli olur hem de lazım olan kaynakları belirlersin boşa zaman geçirmemiş olursun. Ama aklınada gelmezse motivasyonunu kayıp etme. Daha küçük şeyler düşün ilk adımlar için ve bol bol kod incele. Yaptığın projeleride paylaşmayı unutma çevren genişler.

Evet ingilizceden başla. Türkçe kaynaklar seni bir yere kadar götürür. Ondan sonra projeye yönelmek bence daha doğru olur hem ne yapmak istediğin belli olur hem de lazım olan kaynakları belirlersin boşa zaman geçirmemiş olursun. Ama aklınada gelmezse motivasyonunu kayıp etme. Daha küçük şeyler düşün ilk adımlar için ve bol bol kod incele. Yaptığın projeleride paylaşmayı unutma çevren genişler.

@Ryujin, tamam hocam teşekkürler yine bir sorum olursa buraya yazacağım.

@ogzhn, @rowdzel, @Ryujin, tamam hocam vakit ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim yine bir sorum olursa buraya yazarım fakat şu an yaş 17, sizlerin de dediği gibi İngilizce'den başlayıp sonra projeye mi yönelmeliyim?

Müsait olduğum her an, gördüysem kesin cevaplarım problem yok kardeşim. Ne istiyorsan sorabilirsin, kaynak bulamazsan vs. de yaz sen müsait olduğumda araştırırım, ben bakamasam bile bilen bakan yardım eden olur.