• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Alfais 4353 çoklayıcıyla kullanılan ve SYS_FAN'a takılan fanın RPM değeri okunmuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan w1llard
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 453
  • Etiketler Etiketler
    fan port
Merhaba, Alfais 4353 4 Port Fan Çoklayıcı aldım, taktım sorunsuz çalışıyor.

CPU_FAN1'e bir fanı, SYS_FAN'a diğer fanı taktım. CPU_FAN'a takılı olan fanın değeri okunuyor, ayarlama yapabiliyorum ama diğer fanın okumuyor. Neye göre hızlanır neye göre azalır? Bilen var mı?

Çoğaltıcı da takılı olan 2 fanın, arasındaki RPM değerleri arasında çok fark var.

En başa taktığınız fanı görür ona göre ayarlama yapabilirsiniz, bu tarz çoklayıcılarda RPM değerleri benzer fanlar kullanmak lazım.

En başa taktığınız fanı görür ona göre ayarlama yapabilirsiniz, bu tarz çoklayıcılarda RPM değerleri benzer fanlar kullanmak lazım.

İlk başa taktığım fanın RPM değeri 3300RPM, diğer 1600RPM. Dağlar kadar fark var hocam.

Sorun ne? 2. Fan yüksek hızda mı çalışıyor?

PWM modda değil de DC modda deneyin, voltaj ile ayarlasın.

Fan ayarını nereden yaptınız?

BIOS'da fan ayar kısmında 2 tane kontrol şekli olur biri PWM sizin kullandığınız gibi devir ayarı yapar biri de DC voltaj düşürerek ayar yapar, DC moda alırsanız %50 dediğinizde iki fanda %50 çalışır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…