• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Alfais 4353 çoklayıcıyla kullanılan ve SYS_FAN'a takılan fanın RPM değeri okunmuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan w1llard
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 453
  • Etiketler Etiketler
    fan port
BİOS'um güncel değil sorun yaratır mı? Birde ekran kartı sıcaklığına göre yapabilir miyim?

Güncel olması önemli değil, anakart modeline göre değişir, GPU sıcaklığına göre ayar var çoğunda.

Güncel olması önemli değil, anakart modeline göre değişir, GPU sıcaklığına göre ayar var çoğunda.

Peki hocam, bir deneyeyim o zaman.

Hocam merhabalar, dediğiniz gibi BİOS'tan voltaj moduna aldım fakat BİOS'da eğri çizemedim, sadece voltaj moduna aldım. Windows'tan yapsam olur mu?

Son düzenleme:
Ekranı paylaşırsanız bakalım.

Ekranı paylaşırsanız bakalım.

Hocam normal moddaymış, Manuel'e alıp ayarladım. Bu arada bende gcc de yüklü, yani Gigabyte'ın fan Control uygulamalarından biri, gcc kapatmam lazım mı yoksa BIOS'taki ayarlar geçerli olur mu?

Doğru mudur bu arada?

Fanların sesine göre sağa doğru uzatırsınız eğriyi, aşağıda hangi sıcaklıkta hangi devirde çalıştığı yazıyor.

On noktaları tutup çekeceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…