Detaylar
Kim cevapladı?Asagida attığım linke bir göz at istersen, işine yarar bir şeyler bulabilirsin.
merveenoyan.medium.com
İstatistik, Veri Bilimi, Makine Öğrenmesi ve Derin Öğrenme için Yararlandığım Kitaplar
Gün içinde “Bana kaynak önerir misin?” diyen çok kişi oluyor. Ben genelde kitaplardan öğreniyorum bu yüzden yararlandığım kaynaklar…
Hedefim backend olduğu için de az biraz optimizasyondan anlamam fazlasıyla iyi olur diye düşünüyorum.
Amacınıza ne kadar hizmet eder bilmiyorum ama şu konuda paylaştığım kaynaklara ve algoritmik problem sitelerine bir göz atabilirsiniz. Rekabetçi programlama dışında pek kullandığım söylenemez bunları. : D
Veri yapılarını öğrenmek açısından oldukça faydalı olacaktır tabii, orası kesin.
Ekleme: Yukarıda bağlantısını verdiğim konuda CP Algorithms sitesini paylaşmamışım... Mazur görün.
Son düzenleme:
Ya bizim hoca bize dersi işledi de veri yapılarını ad ve işleyiş olarak öğrenip çok da bişey etmeden kapattık dönemi. Dictionary nedir, Linkedlist nedir birer adet C# ile örneği sonra geç cinsi oldu sene. Benim umudum olur da iki algoritma bilgim optimizasyon bilgim artar olacaktı da nasip olmadıAmacınıza ne kadar hizmet eder* bilmiyorum ama şu konuda paylaştığım kaynaklara ve algoritmik problem sitelerine bir göz atabilirsiniz. Rekabetçi programlama dışında pek kullandığım söylenemez bunları. : D
Veri yapılarını öğrenmek açısından oldukça faydalı olacaktır tabii, orası kesin.
Backend düşünüyorum, haliyle iş güç biraz dbler, biraz sunucular, mikroservisler olacağı için optimizasyondan anlamam gerekecek. İleride bir manyaklık edip de Rust falan öğrenirsem hele daha çok lazım olan bir şey olmayacak. n^3lük kodla milleti kaplumbağa gibi sitede boğuşturmanın lüzumu yok
Makine öğrenmesi tarafında da bir şeyler öğrenmek istiyordum, üstüne iyi bastı teşekkür ederim hocamAsagida attığım linke bir göz at istersen, işine yarar bir şeyler bulabilirsin.
![]()
İstatistik, Veri Bilimi, Makine Öğrenmesi ve Derin Öğrenme için Yararlandığım Kitaplar
Gün içinde “Bana kaynak önerir misin?” diyen çok kişi oluyor. Ben genelde kitaplardan öğreniyorum bu yüzden yararlandığım kaynaklar…merveenoyan.medium.com
Benim umudum olur da iki algoritma bilgim optimizasyon bilgim artar olacaktı da nasip olmadı![]()
Bunun için kendiniz ekstra zaman ayırmanız gerekecek. :') Eğlenceli ama!
Okulda bir yere kadar öğretiliyor. Bizde de hatırladığım kadarıyla çok kapsamlı değildi. Ha, Red-Black Tree ve B-Tree anlatılmıştı mesela, günahlarını almayayım o kadar. Heap de anlatılmıştı galiba ama o direkt algoritma dersindeydi.
n^3'lük kodla milleti kaplumbağa gibi sitede boğuşturmanın lüzumu yok![]()
Ya, bu belki de benim henüz görmemişliğimden kaynaklı ama hiç iç içe 3 for döngüsü yazdığımı hatırlamıyorum backend kodu olarak. : D
Algoritma bilgilerimi kullandığım bir senaryo bile gelmiyor aklıma.
Yine de isteğinizin olması harika. Hiç olmazsa algoritmik düşünme yeteneğinizi geliştirmiş olursunuz ki asla hafife alınamaz bir yetenek. Mülakatlarda öne çıkarır bir de.
Sizin okulun karşı okullarından birinde (zaten iki okul varBunun için kendiniz ekstra zaman ayırmanız gerekecek. :') Eğlenceli ama!
Okulda bir yere kadar öğretiliyor. Bizde de hatırladığım kadarıyla çok kapsamlı değildi. Ha, Red-Black Tree ve B-Tree anlatılmıştı mesela, günahlarını almayayım o kadar. Heap de anlatılmıştı galiba ama o direkt algoritma dersindeydi.
Bir şeyleri kendim etmem gerekiyor yoksa İTÜlüler, Boğaziçililer beni yer, deneyim deseniz o da yok, şinanay yavrum şinanay
Görmek kimseye nasip olmasın da şunu görmek nasip oldu çalışma sorusunda anca bittiğinden sınavlar çıkamadı kafamdanYa, bu belki de benim henüz görmemişliğimden kaynaklı ama hiç iç içe 3 for döngüsü yazdığımı hatırlamıyorum backend kodu olarak. : D
Algoritma bilgilerimi kullandığım bir senaryo bile gelmiyor aklıma.
Açıkcası biraz da kafayı geliştirmek lazım hocam çünkü copilot bilmemne derken tab ve sağ yön tuşunu her şeyden çok kullanıyor insan da, malum bunlar da hunharca yazıyorlar optimizasyon ölüsü bir şekilde. En azından biraz düşünme yeteneği lazımYine de isteğinizin olması harika. Hiç olmazsa algoritmik düşünme yeteneğinizi geliştirmiş olursunuz ki asla hafife alınamaz bir yetenek. Mülakatlarda öne çıkarır bir de.
Mülakat mevzusu ise apayrı bir mevzu gerçekten.
Görmek kimseye nasip olmasın da şunu görmek nasip oldu çalışma sorusunda anca bittiğinden sınavlar çıkamadı kafamdan
![]()
Hah, kastettiğim şuydu ki pratikte bu tür bir örneğe ihtiyaç duyduğum bir senaryo hatırlamıyorum. İlla gerektiği yerler oluyordur ama ben bihaberim. : D Yalnızca algoritmik problem çözerken ihtiyaç duydum.
Açıkcası biraz da kafayı geliştirmek lazım hocam çünkü Copilot bilmem ne derken tab ve sağ yön tuşunu her şeyden çok kullanıyor insan da, malum bunlar da hunharca yazıyorlar optimizasyon ölüsü bir şekilde. En azından biraz düşünme yeteneği lazım![]()
Kesinlikle.
Genel öğrenci profiline uygun olan nispeten belki de o bilemiyorum ama iki senem bomboş geçti bu dönem başındaki kulüp açmam dışı.
Ben de az çok sizin gibiydim hatta 1-0 öndesiniz: Kulüp açmadım.
Beni "carry'leyen", rekabetçi programlama oldu. Bu konularda gelişmeye hobi gözüyle baktım, tabii ciddi zaman ayırmak gerekti.
Kulüp lazımdı ya, okulda meşgale oluyor. Git gel git gel çok sıkıldım bu dönem, uzun zamandır hayalimdi açık kaynak kulübü açmak.Hah, kastettiğim şuydu ki pratikte bu tür bir örneğe ihtiyaç duyduğum bir senaryo hatırlamıyorum. İlla gerektiği yerler oluyordur ama ben bihaberim. : D Yalnızca algoritmik problem çözerken ihtiyaç duydum.
Kesinlikle.
Ben de az çok sizin gibiydim hatta 1-0 öndesiniz: Kulüp açmadım.
Beni "carry'leyen", rekabetçi programlama oldu. Bu konularda gelişmeye hobi gözüyle baktım, tabii ciddi zaman ayırmak gerekti.
Teşekkür ederim