Konu Başlıkları Gizle
- Cihaz
- Monster Abra A5 V17.4.4
Bilmeniz gerekenler:
Merhaba! Clevo kasa laptoplar için BIOS'taki gizlenmiş özellikleri açan mod dosyasını aşağıda paylaştım.Desteklenen cihaz listesi:
- NHX0HX serisi.
- NH5XHP serisi.
- NH5XDPQ serisi.
- NPX0RNX serisi.
- NPX0PNX serisi.
Kurulum aşamaları ise şöyle:
BIOS yedeği alma:
Öncelikle BIOS yedeği alın. Yönetici terminalini açın, ZIP'ten çıkardığınız dosya konumuna gidin ve "bin" klasörüne girin. Burada farklı sürümlerde FPTW64 programı var; bunları deneye deneye sizinkiyle uyumlu olanı bulun.
Denemek de şöyle:
fptw64-16.0.15.exe -d bios_yedek.bin -biosYedek alma kodu böyledir; sadece en baştaki .exe'ye kadar olan kısım değişiyor. Zaten "bin" klasörünün içine baktığınız zaman anlarsınız. Ayrıca bir şekilde cihaz brick olursa —yani cihaz tamamen çalışmayı bırakırsa— bu yedek BIOS dosyasıyla, doğrudan BIOS çipine BIOS yazdırabilen bir bilgisayarcı sayesinde her şeyi eski hâline getirebilirsiniz.
BIOS patchleme
Artık BIOS yedeğini aldık, şimdi start.bat'ı çalıştırın; her şeyi otomatik yapacak.Artık tüm ayarlar açıldı ama dikkat etmeniz gereken çok önemli noktalar var.
Uyarı:
Laptopta MUX Switch olmasa bile Clevo cihazlarda BIOS ortak dağıtıldığı için MUX Switch menüsü açılacaktır. Kesinlikle değiştirmeyin; aksi takdirde görüntü alamazsınız. Ayrıca değiştirmek istediğiniz ayarın ne işe yaradığını yapay zekaya sorarak öğrenin ki cihaz bozulursa hatayı analiz etmeniz kolay olsun.En sevdiğim yanı:
BIOS modladıktan sonra kullandığım tek bir özellik var; o da işlemciye PL1 ve PL2 watt limiti koymak. Bunu 4 farklı performans modum için ayrı ayrı ayarlayabiliyorum. Bu sayede işlemci gereksiz watt çekip laptopu ısıtmıyor. Normalde ThrottleStop gibi üçüncü taraf yazılımlarla da yapılabiliyor; ancak BIOS'tan yapmak varken üçüncü taraf yazılımı ben ne yapayım?
Emeğe Saygı & Teşekkür
BIOS modu bana ait değildir; başka bir forumda tanıştığım bir geliştirici tarafından hazırlanmıştır. Kendisinden henüz izin almadığım için adını şu an paylaşamıyorum ancak izin aldığımda konuyu güncelleyeceğim.
İndirme linki:
Google Drive
Son düzenleyen: Moderatör: