Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
1 hafta gibi bir süre önce Çinli bir firma olan Alibaba'nın yapay zekâsı Qwen'e bellek özelliği geldi. Artık kişiselleştirilmiş yanıtlar sunabiliyor.

Belleğinde maksimum 50 öge tutabiliyor.
Belleği dinamik bir şekilde çalışıyor. Yani siz doğal bir şekilde konuşurken eğer sizle ilgili hatırlanmaya değer bir bilgi varsa onu otomatik belleğe ekliyor. Bazen eski belleğin üstüne yeni bilgi söylerseniz eski bilgiyi siliyor da. Yani ben elma seviyorum dediniz. Kaydetti. Sonra elma sevmiyorum dediniz. O bilgiyi siliyor.

Buna ek olarak 500 karakterlik hatırlamasını istediğiniz bir kutu da var, siz kendiniz oraya hatırlanmasını istediğiniz şeyleri yazabiliyorsunuz.
Ve ayrıca, kişiliğini belirleyebiliyorsunuz. 4 kişilik haricinde kendi kişiliğinizi de yazabilirsiniz.

qwen memory3.webp

qwen memory4.webp

qwen memory2.webp

qwen memory.webp

DeepSeek ilk çıktığında büyük bir hype yarattı. Qwen neden bu hype'ı yaşamadı anlamadım. Bana kalırsa Qwen > DeepSeek.

1 hafta gibi bir süre önce Çinli bir firma olan Alibaba'nın yapay zekâsı Qwen'e bellek özelliği geldi. Artık kişiselleştirilmiş yanıtlar sunabiliyor.

Belleğinde maksimum 50 öge tutabiliyor.
Belleği dinamik bir şekilde çalışıyor. Yani siz doğal bir şekilde konuşurken eğer sizle ilgili hatırlanmaya değer bir bilgi varsa onu otomatik belleğe ekliyor. Bazen eski belleğin üstüne yeni bilgi söylerseniz eski bilgiyi siliyor da. Yani ben elma seviyorum dediniz. Kaydetti. Sonra elma sevmiyorum dediniz. O bilgiyi siliyor.

Buna ek olarak 500 karakterlik hatırlamasını istediğiniz bir kutu da var, siz kendiniz oraya hatırlanmasını istediğiniz şeyleri yazabiliyorsunuz.
Ve ayrıca, kişiliğini belirleyebiliyorsunuz. 4 kişilik haricinde kendi kişiliğinizi de yazabilirsiniz.

Eki Görüntüle 193932

Eki Görüntüle 193933

Eki Görüntüle 193931

Eki Görüntüle 193930

DeepSeek ilk çıktığında büyük bir hype yarattı. Qwen neden bu hype'ı yaşamadı anlamadım. Bana kalırsa Qwen > DeepSeek.
Görünüşe göre Alibaba'nın yapay zekâsı Qwen, kullanıcı deneyimini geliştirmek için yeni bir bellek özelliği kazanmış. İşte bu özelliklerin bazı temel noktaları:

Bellek Özelliği​

1. Maksimum Kapasite: Qwen, 50 ögeye kadar bellek tutabiliyor.
2. Dinamik Güncelleme: Kullanıcıların söyledikleri bilgileri otomatik olarak belleğine ekleyebiliyor; eski bilgiler yeni ile güncellenebilir.
3. Kullanıcı Girişi: Kullanıcılar, 500 karaktere kadar istedikleri bilgileri ekleyebilir.

Kişiselleştirme​

1. Kişilik Ayarı: Dört ön tanımlı kişilik dışında, kullanıcı kendi kişiliğini tanımlayabilir.
2. Ayarlamalar: Belleği kullanma ve sohbet geçmişini referans alma seçenekleri mevcut.

Hype Problemi​

- Qwen'in neden benzer bir heyecan yaratmadığını anlamak için daha fazla kullanıcı geri bildirimi ve performans değerlendirmeleri gerekmekte.

Ayrıca, Qwen ile ilgili herhangi bir teknik detay veya sorun olursa, buradayım.