AliExpress üzerinden işlemci satın aldım ve ürün arızalı geldi. Ben de karşı taraf ile iletişime geçtim. Ürünün kesin olarak arızalı olduğunu kendisinden daha önce almış olduğum işlemcide sorun olmayıp bunda sorun yaşadığımı söyledim. Sistem kendini dondurarak kapatıyor veya mavi ekran yiyor. Öncesinde kullanmış olduğum işlemciyi taktığımda böyle bir sorun yaşamıyorum. Bu durumun her noktasını video haline alaraktan karşı tarafa ulaştırdım. Bana ürünün fiyatının yarısını atacağını söyledi ben de red ettim. Neticede yarısı vergisiz fiyatı oluyor ve safi zarara sokuyor beni. Kabul etmediğimi ürünümün tam fiyatını istediğimi söyledim. Israrlarım sonucu yollayacağı miktar ürünümün vergisiz fiyatının %75'i kadarı oldu. Sorun şurada bu parayı PayPal üzerinden yollayacak olması ve Türkiye de PayPal'ın yasak olması. Bunu karşı tarafa söylediğim an ana menüye geçip anlaşmazlık ile ücretimin tamamının tahsil edilmesini istedim. Bunu gören satıcı %75 konusunda ısrar edip anlaşmazlığı iptal etmemi istedi. Ben de nedenini sordum? Anlaşmazlığın AliExpress ile benim tarafımdan açılması lazım dedi. Bu durum bana iyice saçma geldi ve hiç kaale almadım. Sizce beklemeli miyim ne yapmalıyım bu durumu yaşayan bilen var mı?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
Anlaşmazlığın AliExpress ile benim tarafımdan açılması lazım dedi.
Satıcı böyle dediyse bence günü geçene kadar oyalayıp seni sallamaya çalışıyor. Anlaşmazlık aç durumu göster Aliexpress kendi karar veriyor ne kadarını ödeyeceğine ve orijinal ödeme aracına yatırıyor.
Bir süre sonra AliExpress devreye giriyor ve AliExpress bir çözüm belirtiyor. Bekleyin.
3 hata yapıyorsun.
1- Aliexpress'ten işlemci gibi teknolojik ürünler kesinlikle alınmaz. Ya bozuk ya farklı gönderilir.
2- Aliexpress satıcılarıyla asla muhatap olunmaz. Büyük çoğunluğu dolandırıcı, o paypal hikayesi de bir dolandırma methodu. Paypal üzerinden gönderip parayı geri alabiliyorlar.
3- Kendin dispute açmalısın ve bunu doğru zaman aralığında yapmalısın.
Sipariş gelmediğinde Buyer protection'ın bitmesine yakın başlatırsın, hatalı geldiğinde ise en kısa zamanda. Yani şu an satıcıyla zaman kaybediyorsun.
1- Aliexpress'ten işlemci gibi teknolojik ürünler kesinlikle alınmaz. Ya bozuk ya farklı gönderilir.
2- Aliexpress satıcılarıyla asla muhatap olunmaz. Büyük çoğunluğu dolandırıcı, o paypal hikayesi de bir dolandırma methodu. Paypal üzerinden gönderip parayı geri alabiliyorlar.
3- Kendin dispute açmalısın ve bunu doğru zaman aralığında yapmalısın.
Sipariş gelmediğinde Buyer protection'ın bitmesine yakın başlatırsın, hatalı geldiğinde ise en kısa zamanda. Yani şu an satıcıyla zaman kaybediyorsun.
Utku92
Üstün
- Makaleler
- 1
3 hata yapıyorsun.
1- AliExpress'ten işlemci gibi teknolojik ürünler kesinlikle alınmaz. Ya bozuk ya farklı gönderilir.
2- AliExpress satıcılarıyla asla muhatap olunmaz. Büyük çoğunluğu dolandırıcı, o PayPal hikayesi de bir dolandırma methodu. PayPal üzerinden gönderip parayı geri alabiliyorlar.
3- kendin dispute açmalısın ve bunu doğru zaman aralığında yapmalısın.
Sipariş gelmediğinde buyer Protection'ın bitmesine yakın başlatırsın, hatalı geldiğinde ise en kısa zamanda. Yani şu an satıcıyla zaman kaybediyorsun.
Bende işlemci aldım gayet güzel çalışıyor.
SF26
Üstün
Oculeth'te çalışırken Xeon işlemcilerimizin birçoğunu Aliexpress'ten aldık ve VDS sunucularımızın performansında eksik yoktu, güzel sallamışsınız.3 hata yapıyorsun.
Aliexpress'in dolandırıcı olanlarının satıcı isimlerinden belli oluyor genellikle, çok şüphelenirseniz satıcının adresine bakarsınız ve adres boşsa almazsınız bu kadar basit.
Aliexpress'i gömmek için gömmüşsünüz.