AliExpress ürünü gümrüğe takıldı, ödeme kanıtı ve içerik beyanı isteniyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Abka
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 199

Abka

Çalışkan
Selamlar,

Ben de tecrübe etmek amaçlı geçtiğimiz haftalarda aliexpressteki satıcı arkadaşımızdan ürünü satın almıştım. Gümrükte sorun olmaması adına da ürünü 10 usd olarak göstermesini istemiştim. Buraya kadar sorun yok ancak paket gümrüğe takıldı. Fedex üzerinden tarafıma bir mail iletildi ve aşağıdaki maddeleri kendilerine iletmemi istediler. Alibabadaki ürün sayfasında da faturada da farklı fiyat yazıyor. Bu adımda bir öneriniz var mıdır?

• İçeriğin değerini ispatlayacak bir ödeme kanıtı. Bu evrak; kredi kartı ödeme görüntüsü ya da ürünün weblinki olabilir.

• Ürünün içeriği ve kullanım amacı

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aldım bugün kargoya verilmiş. bende fatura bu şekilde ;

Çok basit işlemler bunlar,

1 Seçenek için : Orijinal Nokia Alcatel tel-lucent 3FE25774AA RTXM191-404-C17 1000 baz eSFP 10km SMF LC yenilenmiş telsiz optik modülü - AliExpress 509
2 Seçenek için: Modem internet bağlantısı

Bu takılır ki? Zaten toplamı 35USD. Yani 32-33€ eder.

Kargo dahil 27-30€ arası filan olması lazım gümrüğe takılmaması için. Üzerine de %60 vergi.
En güzeli aliexpress üzerinden peşin vergili almak, satıcıyla iletişime geçin özel fiyat ayarlaması yapıyor.

Bu sayede gümrüğe takılma sorunu kalkar ve çok daha hızlı gelir.

28 Şubatta Alibaba üzerinden verdiğim 1 sipariş hala ortada yok, 3 gün önce aliexpress üzerinden verdiğim sipariş şuanda "
Paketiniz havalimanına ulaştı. Transit bekleniyor."

Bu takılır ki? Zaten toplamı 35USD. Yani 32-33€ eder.

Kargo dahil 27-30€ arası filan olması lazım gümrüğe takılmaması için. Üzerine de %60 vergi.
Senin dediğine göre herkesin ürününün gümrüge takılması lazım dostum

Senin dediğine göre herkesin ürününün gümrüge takılması lazım dostum
En son düzenlemeye göre kalır evet, Kalmıyorsa uygulamaya takılmıyorsa orası ayrı. Onu bilemem.
Çeşitli ürünlerde takılan ve gümrük ödemek zorunda kalanlarında video paylaşımları filan olabiliyor.

Bu sfp'leri bir süredir normal fiyatından değil de düşük rakamdan geçirilmiş olması sonucu mimlenmiş olması da olasılık bu arada. Bugün 2-3 kişiden aynı şekilde takıldı mesajı gördüm.

Umarım herkesin sorunsuz ulaşır ürünü.

Umarım. Bakalım gümrüğe takılırsam buradan bilgi geçerim.

Umarım. Bakalım gümrüğe takılırsam buradan bilgi geçerim.
Merhaba,

Ben gümrüğe takılmadım geçti direk kargo firması mail üzerinden vergi tutarı ödememi istedi 10 dolar için 291,99 TL ödedim. Sizde ki şansızlık mı başka bir durum mu bilemedim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…