Merhaba, G PRO X2 Superlight mouse için garantiye başvurmuştum ve bana bir mouse yolladılar fakat güzel ülkemin güzel gümrüğüne takıldı. Vekaletname ücreti ödememek için göndericiye iade edeyim bari dedim bu sefer de geri göndermek için ücret çıkacağı bilgisi karşıma geldi. Logitech bu geri gönderim ücretini karşılıyor mu, yoksa ben gümrükte bırakıp hiçbir işlem yapmasam onlar geri çeker mi ürünü? Şaka gibi bir durum ama hepimizin başına geliyor ve gelecek de. Herkes için genel bir bilgi verebilirse tecrübeli birisi sevinirim.
Detaylar
Kim cevapladı?HyperX gibi yeni ürünü Türkiye'den göndermeleri gerekiyor. Geçmiş olsun.
UPS ile telefonda 2 kez görüştüm. 2 çalışan da bana ya vekalet verip almamı ya da gümrüğe terk etmemi söyledi. Allah'tan bu aşamadayken durup başlık açmayı ve UPS'e sormayı düşünmüşüm çünkü eğer iade talebini ben kendim oluşturup onaylasaydım €165+Vergi şeklinde bir kargo masrafı çıkacakmış ve Logitech bunu ödemeyi reddederse masraf bana kalıyormuş. İşin özü ya malınızı gidin Vekaletname ücreti ödeyip alın ya da gümrüğe bırakın. Son gümrük yasağı yasasından sonra artık belge ya da ilaç gibi birkaç istisna haricinde her türlü ürün faturasında ne yazarsa yazsın gümrüğe takılacakmış. Görevlilerin bana söylediği bu.
Hellmonger
Becerikli
Bugün görmüştüm yayıncılara vs hediye gelen ürünlerden ek %15 vergi alacaklar diye.
O yüzden işte yurt dışı garantisi var firmaya yaz vs global garanti güvenmeyin. Adam sana bedava yollasa da bunlar senden para koparma derdinde. Corsair VS hiçbiri ürün desteği sağlamıyor bu yüzden. Türkiye garantisi yoksa sıkıntı.
Devlet senin garantini bile umursamıyor.
O yüzden işte yurt dışı garantisi var firmaya yaz vs global garanti güvenmeyin. Adam sana bedava yollasa da bunlar senden para koparma derdinde. Corsair VS hiçbiri ürün desteği sağlamıyor bu yüzden. Türkiye garantisi yoksa sıkıntı.
Devlet senin garantini bile umursamıyor.
Thanos
Üstün
Yeni gümrük yasası ile global garantide artık bu saatten sonra hükmünü yitirdi.
HyperX Türkiye'den mi ürün gönderimi yapıyor? Ürün bozulduğunda HyperX'e ürünün bozuk olduğunu kanıtlarsak Türkyie üzerinden mi gönderim yapıyorlar, bilgilendirirseniz sevinirim.HyperX gibi yeni ürünü Türkiye'den göndermeleri gerekiyor. Geçmiş olsun.