whitas

Çalışkan
Merhaba, SLA 3D yazıcımın LCD ekranının kırılması üzerine garanti ile görüştüm ve bana yeni ekran gönderdiler. Gönderirken de ürünü 18 dolar olarak belirttiler. Ürün 06.05.2025 tarihinde kargoya verildi. 20.05 tarihinde Türkiye'ye ulaştı ve 21'inde Ankara'ya geldi. Bugün sabah ise bulunduğum ilçenin posta işleme merkezindeydi. Fakat PTT Kargo sorgulama ekranında gümrük ücreti vs. göremediğim için aradım. Kargonun dağıtıma çıkmayacağını işleme merkezinden gidip almam gerektiğini söylediler. Gittiğimde kargonun ticari ürün olduğunu söyledi ve vermediler.

Üzerinde 18 dolar yazmasına rağmen ürünü orada açıp, bakıp bu 30 dolardan değerlidir bana 18 dolar olduğunu kanıtlaman lazım dediler. Türkiye fiyatı 11-12 bin TL arası değişiyor. Kendileri de baktı fakat bulamadı. LCD ekran üzerinde yazan yazıları arattı fakat sonuç bulamadı. Bana ürünün gerçek değerini kanıtlaman lazım dedi.

Gümrük müşaviri tutup beyanname doldurmam gerekiyormuş ve ürünün Türkiye fiyatının %20'sini ödeyerek ürünü alabilirmişim. Gümrük müşavirleri de 6-7 bin TL para istiyor dediler. Bir de vekaletname ile bana ürünün fiyatı Türkiye satış fiyatından daha pahalıya geliyor. Beyannameyi kendim doldurma şansım da var mış galiba ama hata olursa ceza çıkıyormuş. Daha önceden ithalat beyannamesi dolduran var mı veya doldurmam gerekli mi?

Yurt dışından ücret ödemeden garantiden getirttiğim parça için neden bu kadar uğraşmam ücret ödemem gerekiyor. Sıfır aldığım yazıcıya Türkiye'de aldığım mağaza teknik destek vermiyor. Uğraşıp fabrikadan bir şekilde parça istiyorum o da gümrükte kalıyor. Yardımcı olabilecek birisi var mı internette örnek beyanname de bulamadım, 1 adet ekranı ticaret amaçlı nasıl getiriyor olabilirim?

O kadar sinir bozucu ki, buna sebep olanları atomlarına ayırasım geliyor.

Reis :hehehe:
Mehmet Şimsek:hehehe:
Yegen Türk vatandaslıgından cıktı, ayponu 1300 EU civarına aldı Apple TR'den, hat ta TR. Kapanma derdi yok 4 ay sonra.
"yabancıdan ÖTV alamıyor"
Araba sorduk 2 milyona olan araç, yabancı ulke catandasıyım deyince 1.3 milyon civarı. "yabancıdan ÖTV alamıyor"
Tatile gidiyor, içtigi birayı aslında yerli turist ısmarlamıstır ama farkında degildir. "yabancıdan ÖTV alamıyor"
TR vatandasları memlekette, "vergi dairesi acık cezaevi" nde yasıyor dostum.
Hep beraber:

Son düzenleme: