WundeBaa

Uzman
Yer
İstanbul/Bocholt
Anakart ASRock B650M Pro RS, RAM ise Kingston 2x16GB ile değiştirildi. Kargolanmasını bekliyorum. İşlemciyi 2-3 ay içerisinde satıp R7 7700X veya 7800X3D ile değiştirmeyi planlıyorum. Kasa ve güç kaynağı hakkında yorumlarınız nasıldır? Elimde soğutucu olarak Thermalright Peerless Assasin ve ekstra depolama için 500 GB MSI Spatium SSD var.

Dosya Ekleri

• IMG_5376.webp
    IMG_5376.webp
    70,2 KB · Görüntüleme: 85
Son düzenleyen: Moderatör:

Daha dün 46k ya 5070 hazır sistem indirime girmişti hocam yanlış hatırlamıyorsam.
Parça parça olarak bunlar toplanabiliyordu.
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html (2x)
Toplamda 48k.

Daha dün 46k ya 5070 hazır sistem indirime girmişti hocam yanlış hatırlamıyorsam.
Parça parça olarak bunlar toplanabiliyordu.
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html (2x)
Toplamda 48k.

Anakartta 4 slota ihtiyacım var ileride 4 slotu doldurmayı planlıyorum, 3 SSD kullanacağım.
R5 7600 işlemciyi satıp 9000 civarına R7 7700x ve ya büyük ihtimalle 7800X3D alırım bunun için daha iyi bi anakarta ihtiyacım var AsRock yeterli yani.

Her şeye eyvallah ama Colorful... Oraya bir ASUS yazalım bence.

Her ne ise arkadaş toplamış zaten benim tek diyeceğim oraya bir Lian Li lanchol 216 white + Thermalright peerless Assassin 120 white yakışır :) Pure serisi bir ekran kartı konuşmaya bile gerek yok beyazcıyız.

Anakartta 4 slota ihtiyacım var ileride 4 slotu doldurmayı planlıyorum, 3 SSD kullanacağım.
R5 7600 işlemciyi satıp 9000 civarına R7 7700X veya büyük ihtimalle 7800X3D alırım bunun için daha iyi bir anakarta ihtiyacım var ASRock yeterli yani.

4 slotta stabil olmuyor diye biliyorum DDR5 için. Onun yerine 2 modüllü kitlere baksanız daha iyi olur gibi.

Her ne ise arkadaş toplamış zaten benim tek diyeceğim oraya bir Lian Li lanchol 216 white + Thermalright peerless Assassin 120 white yakışır :) Pure serisi bir ekran kartı konuşmaya bile gerek yok beyazcıyız.

4 slotta stabil olmuyor diye biliyorum DDR5 için. Onun yerine 2 modüllü kitlere baksanız daha iyi olur gibi.
Garip ilk defa duydum. Elimde white var ekran kartıda beyaz, anakart beyaz.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    55,7 KB · Görüntüleme: 67

Akvaryum istemiyorsan ben tekrardan Lian Li lancholl 216 white diyorum :) -eğer ki kasa beyaz değilse- güle güle kullan çok güzel sistem olmuş.

Teşekkürler. Kasayı şimdilik idare etsinde yaza doğru değiştirebilirim memnun kalmazsam, öncelik işlemciyi 7800X3D yapmak olucak sonra kasa beğenmezsem.

da

İlk defa hazır sistem aldım eldeki soğutu için elimde termal macun yok, işlemciye sürülü olarak gelir mi? Soğutucuyu takmazlar diye tahmin ediyorum.

Son düzenleme:
İlk defa hazır sistem aldım eldeki soğutu için elimde termal macun yok, işlemciye sürülü olarak gelir mi? Soğutucuyu takmazlar diye tahmin ediyorum.

Hazır sistem ise sistemi kurarlar daha sonra sadece ekran kartını söküp kutusuna koyarak yollarlar. Thermalright varsa elinde kutusunda TF7 macun çıkıyor diye biliyorum -benim 140 da çıkıyor 120 de var mı bilmiyorum ama- işlemciye macun sürülür fakat o sürülen macun takılı olacak stok fan da kalacak bir kısmıda. Pek verimli olur mu ona bir şey diyemem.