Hadi onu da hafiften geçeyim:

HP:
2024 model HP Victus 16'lar
AMD model Omen'lar
MSI:
Sword
Vector
Crosshair
Raider
Acer:
Nitro 5
Nitro 16
Piyasada şimdilik yok ama Predator Helios
Predator Helios Neo (Bu Nitro 16'ya daha yakın bu arada)
Dell:
Alienware belki ama piyasada yok ve fiyatları uçuk
ASUS:
ROG STRIX serisi
Erazer:
Clevo olmayan modeller
Gigabyte:
Aorus serisi
Lenovo:
IdeaPad G3
LOQ
Legion

Silsene ben yapacaktım 😡 Kıskanma.

Lenovo'nun Ideapad Gaming serileri artık piyasada neredeyse yok, onun için doğal bir durum. Legion altyapısı var LOQ'larda, bu da 2 senedir Lenovo'nun iyi iş çıkardığını gösteriyor. Soğutma anlamında segmentinde eline su dökecek marka yok.
Lenovo Legion altyapısı dediğin altyapıyı İdeapad 3 Gaming için bile kullandılar diye biliyorum. Belki 1 2 tane modelde vardır daha nadirdir daha yüksek maliyetlidir ama vardır. Yani bu bilginiz bence eksik. Üstüne İdeapad 3 Gaming RTX 3050 ile bile gördüm sanırım günceller gayette ama son zamanlarda takip etmedim azalmışlardır. LOQ varken ki olmasa da İdeapad Gaming 3 serisinin çoğu ofis laptoplarından hallice olduğundan alınmaması gerekiyor bence. Tek fanlısı bile var (tek fanlısı olanlar Gtx1650 olanlar). Ben Gtx1650 olanını kullandım işte, sağlam ama o üstüne basarak söyledikleri Gaming kelimesini hiç hissedemedim yani yok.

Benim bakış açım iyi marka yoktur şeklinde tabii herkesin fikrine saygım var. Gtx1650 mi ? Kaldı diyenler varsa 2024 yılında alım satışı gerçekleşti. Tek fanlı olduğunu duyunca inanamamıştım çünkü model çift fanlı görünüyor. Yani çift havalandırma boşluğu yapmışlar kasaya sağda bir solda bir ama 1 tarafta fan yok. :kafasıpatlamış: Benim için Lenovo fandan bile kısan bir marka.

Tek fanlı olduğu için gtx 1650 gibi giriş seviyesi bir kart bile 82 derece görüyor ve furmarkta bu. Yani yetersiz soğutması vardı. Tutsam 84 derecesi var rahat ki laptopta temiz gibi toz vs. görmedim ben.

Son düzenleme:
Bende 3060'li Lenovo IdeaPad gaming 3 vardı, giriş seviyesi olmasına rağmen vantage filan gayet güzeldi her şey açıkça ortadaydi, malzeme kalitesi de giriş seviye bir laptop için okaydi. Sogutmasida CPU yükte 85 dereceyi geçmiyordu. 1 hafta önce satıp 4090'li Legion 7 Pro'ya geçtim bence Lenovo yapıyor bu işi 100 watt çekerken 14900HX 85 derecelerde geziyor laptop 4090'da 75 dereceyi geçmiyor.

Bende 3060'li Lenovo IdeaPad gaming 3 vardı, giriş seviyesi olmasına rağmen vantage filan gayet güzeldi her şey açıkça ortadaydi, malzeme kalitesi de giriş seviye bir laptop için okaydi. Sogutmasida CPU yükte 85 dereceyi geçmiyordu. 1 hafta önce satıp 4090'li Legion 7 Pro'ya geçtim bence Lenovo yapıyor bu işi 100 watt çekerken 14900HX 85 derecelerde geziyor laptop 4090'da 75 dereceyi geçmiyor.
3060 olanı iyi olabilir ama gtx 1650 olan berbattı. Tek fanlı ya da 2 fan ama 1 tanesi küçük diğeri büyük şeklinde bir fanı vardı. Ayrıca Vantage uygulaması 3060 olanda değişmiştir belki. GTX 1650 olan laptop İdeapad 3 Gaming bana emanet olarak arada veriliyordu arkadaşımdan ama kendisi Vantage uygulamasını pek kullanışlı bulamıyordu.

İdeapad Gaming 3 bence hala güncel sadece 4000 serisi ile çıkmadı ama Legion kalitesi onda da olabilir.

Hiçbirini almayalım? Abartılı bir liste. Intel laptopların hemen hepsi ısınıyor zaten. Intel işlemcisi olup da çok serin çalışıyor olan bir cihaz göremedim. Serin çalışan modellere de power limitli diye laf etmişsin. Sizin isteğiniz en ucuzu olsun, en güçlüsü en sağlamı ve en serini olsun. :p

Hiçbirini almayalım? Abartılı bir liste. Intel laptopların hemen hepsi ısınıyor zaten. Intel işlemcisi olup da çok serin çalışıyor olan bir cihaz göremedim. Serin çalışan modellere de power limitli diye laf etmişsin. Sizin isteğiniz en ucuzu olsun, en güçlüsü en sağlamı ve en serini olsun. :p
Liste dışında çok model var, ben en sorunlularını saydım. Zaten saydıklarım ya anormal sıcaklıklara çıkan ya da performansı kötü olan modeller. Tabii biz de masaüstündeki gibi işlemciler 70-80 dereceyi geçmesin derdinde değiliz ama misal 90 dereceyi geçip 95-100'lere göz kırpmasın.