Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gezegen5

Becerikli
Ben online alışverişlerde hep 3D secure kullanıyordum yani telefona gelen kod ile alışverişi tamamlıyordum. Geçen hafta Trendyol'dan yine sanal kart ile alışveriş yaparken yanlışlıkla 3D secure kısmına tıklamadım ve kod gelmeden hemen çekti parayı. Ben ne anladım bu işten yani orada 3D seçeneği neden duruyor o zaman?

Ben şimdi bunu 3D ile yapmadığım için ne oldu yani karşı tarafa kart bilgileri falan komple mi gitti anlamadım, bu konuları fazla bilmiyorum :confused:

Çözüm
İşte ben de bunu merak ettim, neyin riski oluyor bu durumda? Kart başkasının eline geçerse konusu mu? Ama sanal kart kullandığım için o zaman risk yoktur herhalde değil mi?
Evet, asıl risk kart bilgilerinin çalınması ve başkasının izinsiz kullanması. Ama sen sanal kart kullanıyorsan ve her işlemde yeni bir numara veya düşük limit belirliyorsan, riskin oldukça azalır. Yine de, 3D Secure ek bir güvenlik sağlar ve bazı satıcılar 3D’siz işlemleri daha riskli gördüğü için ödeme reddedilebilir.
3D Secure'nin önemi, kredi kartı bilgileri çalındığında, çalan kişinin istediği gibi internetten alışveriş yapmaması içindir.
Hocam kartın sahibi benim. O zaman boşu boşuna mı 3D kod ile uğraşıyorum her seferinde, geçen ki gibi 3D olmadan ödeyeyim geçeyim mi yani? Fazladan kişisel bilgi gitmesi ile alakası yok değil mi?

Hocam kartın sahibi benim. O zaman boşu boşuna mı 3D kod ile uğraşıyorum her seferinde, geçen ki gibi 3D olmadan ödeyeyim geçeyim mi yani? Fazladan kişisel bilgi gitmesi ile alakası yok değil mi?
Fazladan kişisel bilgi gitmez. Eğer 3D’siz ödeme yaparsan, güvenlik riskin artar.

İşte ben de bunu merak ettim, neyin riski oluyor bu durumda? Kart başkasının eline geçerse konusu mu? Ama sanal kart kullandığım için o zaman risk yoktur herhalde değil mi?
Evet, asıl risk kart bilgilerinin çalınması ve başkasının izinsiz kullanması. Ama sen sanal kart kullanıyorsan ve her işlemde yeni bir numara veya düşük limit belirliyorsan, riskin oldukça azalır. Yine de, 3D Secure ek bir güvenlik sağlar ve bazı satıcılar 3D’siz işlemleri daha riskli gördüğü için ödeme reddedilebilir.

Çözüm
Anladım, bilgilendirme için teşekkürler. Çözüm olarak raporlayacağım.

3D Secure'un asıl amacı sizi değil işletmeyi korumak içindir. 3D Secure olmadan yapılan harcamalara harcama itirazı yapıp iade almanız daha kolayken, 3D Secure ile yapılan harcamalarda telefonunuza gelen kod ile işlem yapıldığı için banka itirazınızı direkt reddedebilir. Ayrıca Trendyol'da da o kartla o hesapta yaptığınız ilk harcamayı 3D Secure'la yapmanızı zorunlu tutuyor, ondan sonraki harcamalarınızda kartın size ait olduğunu doğruladıktan sonra isteğe bağlı olarak 3D Secure olmadan ödeme yapabilmenize izin veriyor.