Merhaba, ben normalde daha önce çok olmasa da alkol içtim ailemin yanında. Fakat cehennemde yanma korkusuyla yakın zaman önce tövbe ettim, zaten müslüman bir insanım ve bir daha ömrümün sonuna kadar içmemeyi düşünüyorum. Sadece aklıma takılan bir nokta var; yakında üniversiteye başlayacağım ve muhtemelen İstanbul, Ankara gibi büyük bir şehirde okuyacağım. Hayata bir kere geliyorum ve gençliğimi yaşamak için bol bol ortamlara girmeyi düşünüyorum ama alkole tövbe ettiğim için gençliğimi yaşayabilir miyim bilmiyorum. “Senin için gençliği yaşamak ne?” diyenler için söylüyorum benim için gençliği yaşamak alkol demek değil, ama ne zaman böyle hayatı yaşayan üniversiteli grup görsem illa alkollü ortamlara girmiş oluyor. Eğer ben alkol içmediğimi söylersem dışlanır mıyım? Dediğim gibi İstanbul veya Ankara gibi büyük bir şehirde okuyacağım. Alkol dışında yasal ve günah olmayan her türlü eğlenceyi yaparım sorun değil.
Bourbon, scotch gibi gavur icatları sıkıntı. Ancak rakı gibi TÜRK icatları sıkıntı değil, rakı içsen sorun olmaz.

Bayram haricinde sıkıntı olmaz. Bayramda 2x günah oluyormuş. creazy isimli hoca öyle dedi.

https://techolay.net/sosyal/konu/bayramda-alkol-icmek-ekstra-gunah-olur-mu.185881/

Senin "gençliği yaşamak" şeklinde kafanda kurduğun ortamlara girmek adına içmek lazım. Ben partilemem, sabaha kadar içmem vs diyorsan gençlik yine geçer. Bir şey kaybetmiyorsun. Her telden insan var üniversitede. Arkadaş ortamını ona göre kurarsın.

Benim çevrede sigara içen bile yoktu, bu tarz şeyleri marifet olarak gören kişilerle hiç takılma zaten. Ha şöyle de bir şey var canın bir bira çektiyse iç afiyet olsun tanrı o kadar da katı değildir, affeder. Günün sonunda kim inancını kusursuz bir şekilde yaşıyor ki? İyi insan ol, içip elaleme bela olma, kendi halinde takıl, gerisine kimse karışamaz.

Alkol; ilgili dinin çağının gereklilikleri bağlamında bazı dinlerde yasaklanmıştır, bazılarında yasaklanmamıştır. Su, pirinç, arpa, buğday falan; %70'inin tadı iyi de değil. İnsan doğasındaki pek çok şey gibi alkol de bi' kendini ifade etme aracı... Daha kısa anlatımıyla "ben bir Anadolu çomarı değilim" deme şeklindir.

Genellikle dışlanırsın.

Herhangi bi' şempanzenin eklentili versiyonundan başka bir şey değilsin. Ölüm sonrası dünya gibi şeyler yok.

"Alkol içmiyorum. > alkol içmediğim için dışlanıyorum. > Alkol tüketmeye başlayacağım." Gibi bir mantık kuruyorsan bu idealleri olmayan bir insan olduğunu gösterir; dindar olsan ne yazar olmasan ne.

Son düzenleme:
Zenginlerin fakir tabakaya eğlence olarak bıraktığı şeyler; alkol, gece mekanları, sigara, magazin, fast food, sosyal medya, holiganizm ve fanatizmdir. Yani bunlar eğlence falan değildir; hayat sömürüsüdür. Peki, eğlence nedir?
Eğlence şunlardır: Bir işi bitirmek değil, o işi yaparkenki süreci hissetmek; sanatla ilgilenmek, konfor alanından çıkmak, yeni yerler gezmek (Afganistan ve kartel ülkeleri hariç, sonra 'beni kaçırdılar' demeyin), doğa sporları ile ilgilenmek (normal spor değil, doğa sporu; normal spor da sahte eğlenceye dahildir ve zenginlerin bizi mahkum ettiği bir şeydir), doğada vakit geçirmek ve kaliteli sosyalleşmek... Yani bu bahsettiğim şeylerle ilgilenen insanlarla tanışıp onlarla arkadaş olmak.
Oyun oynamak (bilgisayar oyunu değil, bilgisayar oyunu bir eğlence değildir) da buna dahildir. Ama fazla ümitlenme; zengin olmazsan bunları zor yaparsın. O yüzden sorgulamıyoruz ve hayatı her zamanki sıkıcı şekliyle yaşamaya devam ediyoruz.

Yani esasında soru mantıksız olmuş gerçekten eğlenmek ve mutlu olmak için ne kadar sermayeye gerek var olmalıydı.