Alkol kullanıyor musunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    53
Başkalarıyla birlikte özel bir yemek yerken 1-2 kadeh şarap içerim ama kadehi yarısına kadar dolduruyorum, şarabı da kendim seçerim. Eskiden ender de olsa film izlerken bira içerdim ama birayı neredeyse bıraktım, kafe gibi yerlerde varsa bira yerine 1-2 bardak kokteyl tercih ediyorum. Kokteyllerdeki az miktardaki içki dışında yüksek alkollü içkileri sevmiyorum, karaciğerimi de biraz sevdiğim için fazla alkol tüketimim yok.

Bugüne kadar ne sigara ne alkol kullandım, kullanmayacağım da. Sağlıga zararı olmasını geçtim, para israfı. Belki bazıları derten sıkıntıdan içiyor, onları bilemiyorum. Kişisel tercih meselesi.

Bira alırım genelde. Evde şarapta var ama pek nadir el sürüyorum onlara. Canım çektiyse tadımlık 1-2 şişe açarım, fazlası gerekmez. Tabii bu genelde tek içtiğimden oluyor. Arkadaş ortamında kesinlikle daha fazla içebilirim. Ağzıyla içebilene keyifli aktivitedir.

Son düzenleme:
Alkol hiç içmedim tadını da merak etmiyorum. Bazen içmiş kişiler yanıma geliyor aşırı kötü kokuyor, uzaktan bile bu kadar rahatsız ediyorsa içmeyi hiç düşünmem bile. Sadece kırmızı şarap nasıldır diye merak ediyorum, sıcak şarap falan denemek belki güzel olabilir ama onun dışında asla içmem.