Makaleler
1
Daha önce Sosyal'de haberini yapmıştım. Almanya artık haftanın 4 günü çalışma sistemine geçiş yapacak. 6 aylığına 45 adet firma bu yöntemi uygulayacak, çalışanların verimliliği test edilecek. Bu sistemle beraber çalışma süresi kısaltılacak fakat ücret aynı kalacak. Bence doğru bir karar. İnsanların hayatı tamamen işten ibaret olmamalı. Fazla çalışmakla yüksek verim olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne güzel insanlar kendine daha da fazla vakit ayırabilecek. Verimlilikte sorun olmazsa güzel olur böyleyece kolay yayılır. Umarım başta Çek Cumhuriyeti ve diğer Avrupa ülkelerine de gelirde bende faydalanabilirim.

Haftanın 6 günü spora gidiyorum hobi olarak, adamlardaki keyfe bak benim sporumdan az mesai saatleri var.

"Avrupa bizi kıskanıyor" diyerek Avrupa'nın bizden kat ve kat iyi olduğunu bahane bulanlar der acaba? Bundan kaç yıl sonra olur bilmem ama "Dünya" düzeni belirli bir düzeye gelince zaten çalışma günlerinin kendiliğinden düşeceğine inanıyorum. Tabii ki bunu bizler görür müyüz bilmiyorum. 70 senelik ömrün 50 senesini Full çalışarak değil de arada kendine ve çevrene vakit ayırarak daha da motivasyonlu bir çalışma şekli olacaktır belki.

Adamlar neden çalışma şeklini haftada 4 güne çeksin ki? Demek ki kendi düzenlerini ve ülkelerine güvendikleri için bir şey yapıyorlar. Avrupa her zaman bizden daha medeni ve gelişmiş olacaktır.

Bu düzen ile gittiğimiz sürece, bizler hep geriden geleceğiz.

"Avrupa bizi kıskanıyor" diyerek Avrupa'nın bizden kat ve kat iyi olduğunu bahane bulanlar der acaba? Bundan kaç yıl sonra olur bilmem ama "Dünya" düzeni belirli bir düzeye gelince zaten çalışma günlerinin kendiliğinden düşeceğine inanıyorum. Tabii ki bunu bizler görür müyüz bilmiyorum. 70 senelik ömrün 50 senesini Full çalışarak değil de arada kendine ve çevrene vakit ayırarak daha da motivasyonlu bir çalışma şekli olacaktır belki.

Adamlar neden çalışma şeklini haftada 4 güne çeksin ki? Demek ki kendi düzenlerini uturtmak için bir şey yapıyorlar. Avrupa her zaman bizden daha medeni ve gelişmiş olacaktır.

Bu düzel ile gittiğimiz sürece AMD'nin NVIDIA'yı takip ettiği gibi bilmem bizde onları takip edip duracağız.
Bir zamanlar gerçekten kıskanıyorlardı.
pankartta-ingiliz-kadinlar-turk-kadinlardan-daha-az-degerli-yazdigi-iddiasi.webp

Daha önce Sosyal'de haberini yapmıştım. Almanya artık haftanın 4 günü çalışma sistemine geçiş yapacak. 6 aylığına 45 adet firma bu yöntemi uygulayacak, çalışanların verimliliği test edilecek. Bu sistemle beraber çalışma süresi kısaltılacak fakat ücret aynı kalacak. Bence doğru bir karar. İnsanların hayatı tamamen işten ibaret olmamalı. Fazla çalışmakla yüksek verim olmaz.

Pandemi zamanında aslında firmalar akıllarını kullanarak işi pratikliğe ve verimliliğe döndürdüler. Kısacası krizi fırsata çevirdiler.
Bizim ülkeye nasıl bir pandemi denk geldiyse insanların psikolojisi ve işi bozuldu. Bizimkiler kriz yönetme konusunda maalesef başarılı olamadılar.
Değil haftada 5 gün, haftada 7 gün çalışsak bu açığı kapatamayız ve gittikçe de açık büyüyor.
Her sektörde ham madde krizi, stok krizi, yarı mamul krizi gittikçe büyüyor.
Çalışacak eleman zaten yok. EYT muhabbetinden işe yarayan personellerin tamamı emekli edildi. Şu an açık gittikçe büyüyor. Sonu umarım hayırlısı olur.