glados

Başarılı
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. İleride üniversite için veya üniversiteden sonra yurt dışına çıkabilir miyim? 14 yaşındayım ve liseye geçeceğim bu yıl. İngilizce + Almanca kurslarına da ekstra gidiyorum. Ayrıca yeşil pasaport hakkım da var. İleride çalışmak için veya üniversite için yurt dışına çıkabilir miyim?

Çıkarsın yüksek ihtimal. Dil öğrenmek için kursa gitmene gerek yok. Özellikle de İngilizce.

Merhaba,

Fransa’da veya Almanya’da bir üniversiteye gidip daha sonra bir işte çalışmaya başlayabilirsiniz. Fransızca bilmeden Fransa’ya kalıcı olarak gelmenizi önermem. Dünyanın her yerinde insanlar zevkle İngilizce konuşmuyor, sizinle iletişim kuramadıkları için İngilizce konuşmak zorunda kalıyorlar. İngilizce bilmeyen insan da dolu.

Merhaba,

Fransa'da veya Almanya'da bir üniversiteye gidip daha sonra bir işte çalışmaya başlayabilirsiniz. Fransızca bilmeden Fransa'ya kalıcı olarak gelmenizi önermem. Dünyanın her yerinde insanlar zevkle İngilizce konuşmuyor, sizinle iletişim kuramadıkları için İngilizce konuşmak zorunda kalıyorlar. İngilizce bilmeyen insan da dolu.

İngilizcemi geliştirmeye çalışıyorum bir yandanda Almanca. Bu iki dilide öğrendiğimde sıradaki hedefim Fransızca zaten.

Çıkarsın yüksek ihtimal. Dil öğrenmek için kursa gitmene gerek yok. Özellikle de İngilizce.

Hocam İngilizcemi C1 veya B2 yapmayı hedefliyorum. O yüzden gidiyorum.

Üniversite yaşına gelene kadar üç dili de akıcı bir seviyeye getirmeniz zor olabilir. Nereye gitmek istediğinize karar verip öncelikli olarak oranın dilini ve İngilizceyi öğrenebilirsiniz.

Fransızcayı öğrenirken telaffuzlara dikkat etmenizi öneririm. Çoğu kişi düzgün öğrenemiyor ve “bon” ile “bonne” gibi sözcükleri aynı şekilde telaffuz ediyor. Fransızlar da bu kişilerin konuşmalarını dinlerken zorlanıyor. Sonuç olarak da ya sizinle konuşmuyorlar ya da başka dilde konuşmayı deniyorlar.

Üniversite yaşına gelene kadar üç dili de akıcı bir seviyeye getirmeniz zor olabilir. Nereye gitmek istediğinize karar verip öncelikli olarak oranın dilini ve İngilizceyi öğrenebilirsiniz.

Fransızca'yı öğrenirken telaffuzlara dikkat etmenizi öneririm. Çoğu kişi düzgün öğrenemiyor ve “bon” ile “bonne” gibi sözcükleri aynı şekilde telaffuz ediyor. Fransızlar da bu kişilerin konuşmalarını dinlerken zorlanıyor. Sonuç olarak da ya sizinle konuşmuyorlar ya da başka dilde konuşmayı deniyorlar.

Hocam gitmek istediğim ülke daha doğrusu hem üniversite hem de iş için Almanya veya Fransa'ya gitmek istiyorum. Önümde daha 4 yıl var üniversite için. En azından İngilizceden sonra Almanca veya Fransızca öğrenmek istiyorum.

Üniversite seviyesinde İngilizce, Almanca ve Fransızca öğrenmek için 4 sene yeterli olmayabilir. Çalışmanız gereken başka dersler de bulunuyor. İki tanesine odaklanmanızı öneririm.

Okuyacağınız bölüme ve üniversiteye bağlı. Her iki ülkede de dünyanın en iyi üniversiteleri bulunuyor ve maaşlar yeterince yüksek. Paris gibi bir şehre giderseniz turistler sebebiyle hayat biraz daha pahalı gelebilir. Sürekli turist olduğu için sizi de turist sanabiliyorlar ve oldukça yorucu oluyor.

Ferhat Yıldız'ın Fransızca kitabından başlayabilirsin, tam öğrenme yaşındasın şimdiden başlaman güzel.