Picky 41

Üstün
Herhangi bir oyunda iken Alt+Tab yaptığımda yaklaşık beş saniye boyunca ani bir FPS düşüşü yaşıyorum. Masaüstü, Discord, herhangi bir program ya da tarayıcı, neye geçersem geçeyim sanki FPS 150'den 5'e düşüyor gibi oluyor; bir süre sonra düzeliyor. Fareyi hareket ettirince aşırı takılarak ilerliyor. Nasıl çözebilirim?

Henüz herhangi bir çözüm yolu denemedim hocam. Belki bilmediğim ancak basit bir ayar vardır ya da değiştirmiş olabileceğim bir şey etkilemiştir diye konu açtım. Aşağıdaki resimdeki gibi örneğin, bir ara bazı ayarlarda değişiklikler yapmıştım. Resimdeki ayarlar nasıl olmalı ya da default olarak neydi hatırlamıyorum örneğin. Ekran kartı sürücüsü ara yüzünde mi bir değişiklik yaptım onu da hatırlayamıyorum. Öncelikle sürücüyü DDU ile kaldırıp en güncel sürümünü kurayım o halde.

1786554463996.webp

Henüz herhangi bir çözüm yolu denemedim hocam. Belki bilmediğim ancak basit bir ayar vardır ya da değiştirmiş olabileceğim bir şey etkilemiştir diye konu açtım. Aşağıdaki resimdeki gibi örneğin, bir ara bazı ayarlarda değişiklikler yapmıştım. Resimdeki ayarlar nasıl olmalı ya da default olarak neydi hatırlamıyorum örneğin. Ekran kartı sürücüsü ara yüzünde mi bir değişiklik yaptım onu da hatırlayamıyorum. Öncelikle sürücüyü DDU ile kaldırıp en güncel sürümünü kurayım o halde.

Eki Görüntüle 272906

Windows 10 neden kullanıyorsun bu arada, X3D'de 11 daha iyi. 25H2 tavsiye ederim, buraya modifiye kurup bir deneyin derim. Sorun OS kaynaklı olabilir ya da birtakım sürücüler... @demjr @X99

Arka planda FPS kısıtlaması ayarı varsa, o ayarı etkinleştirin ya da devre dışı bırakın, arka planda FPS kısıtlamasın, ses kıstığın zaman da sistem oyunu arkaya atmış gibi görebilir, FPS düşebilir. BIOS'tan da kapatılması gereken ayarları kapatın, iGPU falan. Update temizliği de yapmak gerekebilir. Windows değişikliğine de gidebilirsin. Önce BIOS ve sürücüleri güncelleyin, güncelse diğer adımlara geçin.