Stubborn

Uzman
Kuyumcular bazen ortadan kaybolabildiği için altın birikimini bankada yapmayı planlıyorum. Al/sat makası yüksek olmayan, masrafsız veya fazla masraf çıkartmayan, daha önce kullanıp hizmetinden memnun kaldığınız bankaları yazabilirsiniz.

Altın birikimini kısa vadede yapmayı planlıyorum. Onun yerine parayı TL mevduata koysak kafa kafaya mı gelir acaba ama birisi daha içeri girerse zarar da edebilirim. Daha önce Hepsipay'de masrafsız olduğu için kısa bir dönem yapmıştım. Bazen makaslar yüksek olduğu ve hafta sonları al satlarda problem yaşadığım için başka bir banka veya finans kuruluşunu tercih edeceğim. (Parayı aileme verip fiziki olarak ta aldırabilirim fakat yakın dönemde bazı sıkıntılar yaşadığımızdan dolayı çalınma ihtimali var).

YATIRIM TAVSIYESI DEGILDIR.

Hocam bankalar cok problem o konuda ya, daha gecen 28.000 TL'ye altin aldim İş Bankası'ndan şu anda satsam sadece alis satis arasindaki ucurumdan dolayi 1700 lira zararim var. Kisa vadede banka mantikli degil. Guvendiginiz bir markanin Hisse senedini almaniz daha mantikli en azindan % olarak getiri sagliyor ve kisa vadede %10 gibi bir getiri saglayabilir.

YATIRIM TAVSIYESI DEGILDIR.

Hocam bankalar cok problem o konuda ya, daha gecen 28.000 TL'ye altin aldim İş Bankası'ndan şu anda satsam sadece alis satis arasindaki ucurumdan dolayi 1700 lira zararim var. Kisa vadede banka mantikli degil. Guvendiginiz bir markanin Hisse senedini almaniz daha mantikli en azindan % olarak getiri sagliyor ve kisa vadede %10 gibi bir getiri saglayabilir.

Borsa hakkında hiç bilgim yok hocam o yüzden o topa pek giremem ama ufaktan da olsa ekonomi kursu tarzı bir programa katılmayı düşünüyorum.

Borsa hakkında hiç bilgim yok hocam o yüzden o topa pek giremem ama ufaktan da olsa ekonomi kursu tarzı bir programa katılmayı düşünüyorum.

Bilgiye gerek yok al ve unut.
Ama böyle bir sıkıntısı var 100tane altın. S1 1gr ediyor ve 4900TL ediyor ama saterken yine aynı şekilde makas ödemezsin sadece daha pahalıya alıp satıyorsun.

İsterseniz yarın biraz alın bakın bu aralar altın ile arasında biraz fark var.
Belki eşitlenebilir veya daha da yükselebilir.

Borsa için Midas öneririm komisyon yok.

Konuyu açtığım zaman söylediklerinizi tam kavrayamamıştım. Midas hesabı açtım. İçinde biraz dolaştım, YouTube'dan birkaç video da izledim. Parayı dediğiniz gibi altıns1 ve para piyasası fonuna %50-%50 pay etmeyi düşünüyorum. Bakarım başka aklıma yatan fon olursa onu da eklerim. Şu an için daha işlem yapmadım.

Konuyu açtığım zaman söylediklerinizi tam kavrayamamıştım. Midas hesabı açtım. İçinde biraz dolaştım, YouTube'dan birkaç video da izledim. Parayı dediğiniz gibi altıns1 ve para piyasası fonuna %50-%50 pay etmeyi düşünüyorum. Bakarım başka aklıma yatan fon olursa onu da eklerim. Şu an için daha işlem yapmadım.

Ppf Getirisi kesindir Ama azdır, en iyisi deneyim ile öğrenmen.

Ben maaş aldığım bankadan birikim yapıyorum. Makası az olan bankayı araştırıp kullanmak daha iyi ama ben şahsen maaş aldıgım bankadan İş Bankası'ndan birikim yapıyorum.