AshDex

Çalışkan
Yer
Türkiye
Normalde altını hep fiziksel olarak saklıyordum ama deprem olayları ve altıncıların kafalarına göre fahiş fiyatlar çıkartması hoşuma gitmiyor. Akbank'ta altın hesabıma yatırsam ne kadar güvenli olur ve normal altın gibi çıkar mi?

Normalde altını hep fiziksel olarak saklıyordum ama deprem olayları ve altıncıların kafalarına göre fahiş fiyatlar çıkartması hoşuma gitmiyor. Akbank'ta altın hesabıma yatırsam ne kadar güvenli olur ve normal altın gibi çıkar mi?

3-4 yerden fiyat al fiziksel olduğu zaman senin elinde oluyor. Deprem/hırsızlık gibi durumlara karşı savunmasız. Banka örneğinde alırken alırken en yüksek kürdan satarken en düşük kurdan satıyor yani arada ciddi bir makas var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yıllardır kuyum sektöründe çalışan biri olarak fiziksel altın alma işini öneririm aksi halde ciddi miktarlarda makas farkı ödersiniz.

Hemen mahallendeki altıncıya git ve ona emanet et hem de kar payı elde edersin... Şaka şaka sakın yapma bunu. Kesinlikle yastık altı. Bankalar hem masraflı hem yarın öbür gün komik bıyıklı bir bakan çıkıp "bankalardaki altınlara X komisyonu koyduk, satışa Y gram sınırı" koyduk derse zortlarsınız.