Martinal

Uzman
Açıkçası faizin nakit akışı net, altın çok değişken acaba diyorum elde olan tüm altınları faize yatırsam 150-200k arası, ileride (6-8 ay) araba almayı düşünüyorum. Sizce manatıklı mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
6 8 ayda araba alma planın varsa ben riski azaltıp faize yönelirdim. Altın uzun vadede üzmez ama ters köşe de olabiliyor bazen. Arabayı net alma kararın varsa büyük kısmını faize koyardım ben.

(YTD)

6 8 ayda araba alma planın varsa ben riski azaltıp faize yönelirdim. Altın uzun vadede üzmez ama ters köşe de olabiliyor bazen. Arabayı net alma kararın varsa büyük kısmını faize koyardım ben.

(YTD)
Altın için çok daha uzun vade lazım diye düşünüyorum. Faiz bana da mantıklı geliyor.

Altında ne olacağı belli olmuyor ani yükselişler düşüşler oluyor. Kısa vadede güvenli liman olarak seçeceksen faiz veya PPF fonlarına geç derim.

(YTD)

Söyleyeceklerim kendi fikrim olup yatırım tavsiyesi değildir.
Araba alacağım diyorsunuz, 1 gün sonrasını bilemem, kestiremeyiz, her türlü riskli. Sizin likit fon veya faizde değerlendirme yapmanız lehinize olur gibi duruyor, bilakis ihtiyacınız olan para ile yatırım yapmamak gerekli. YTD.

@Martinal, "PPF" para piyasası fonlarıdır. Bu fonlar aktif olarak repo ve devlet tahvilleri ile her gün paranızı çalıştırır. Parayı enflasyona karşı korumayı amaçlar ve risk oranı TEFAS tarafından 1 olarak belirlenmiştir. Yani riskin en düşük olduğu fonlardır. Yönetim ücreti düşük ama stopajlıdır. Kısa vadede paranızı korur. (YTD)