İyi sosyaller. Fark ettim ki bankamda ve nakit paralar sürekli harcanıyor benim tarafımdan. Bu huyumu da bırakmıyorum. Gram olarak altın almaya başlayacağım. Fakat kuyumculardan tek tek aldığımız zaman komisyonlarıyla birlikte satıyor; yani altın 6.000 TL ise 6.200'den almış oluyorum bir gramı. Bu komisyonu en düşük şekilde nasıl altın alabilirim?
Bahsettiğiniz gibi bir komisyon oranı yok. Büyük ihtimalle siz alış-satış fiyatını karıştırıyorsunuz. Siz alıcı olduğunuz için "satış" fiyatına bakacaksınız.
Bahsettiğiniz gibi bir komisyon oranı yok. Büyük ihtimalle siz alış-satış fiyatını karıştırıyorsunuz. Siz alıcı olduğunuz için "satış" fiyatına bakacaksınız.
Altına komisyon koyulduğunu ilk defa duydum. O bölgenin kuyumculuk odası belli bir fiyat belirler ve genel olarak bu alış/satış fiyatı üzerinden işlem görür. İnternette baktığınız fiyatla da aynı olmaz çünkü bölgeden bölgeye farklılıklar olacaktır. Mesela 3 saat kadar önce bizim burada fiyatlar bu şekilde.
Komisyon yok adamlar bu şekilde kazanıyor maalesef. Bunu banka üstünden de alsan pek farklı olmayacak.