oğuz sasi

Bilgin
Yer
çılgın_kurye34
İyi sosyaller. Fark ettim ki bankamda ve nakit paralar sürekli harcanıyor benim tarafımdan. Bu huyumu da bırakmıyorum. Gram olarak altın almaya başlayacağım. Fakat kuyumculardan tek tek aldığımız zaman komisyonlarıyla birlikte satıyor; yani altın 6.000 TL ise 6.200'den almış oluyorum bir gramı. Bu komisyonu en düşük şekilde nasıl altın alabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl komisyonlu alınıyor? Yanlış fiyata bakıyor olabilirsiniz; neredeyse çoğu kuyumcu internette yazan alış ve satış fiyatlarına göre işlem yapar.

Nasıl komisyonlu alınıyor? Yanlış fiyata bakıyor olabilirsiniz; neredeyse çoğu kuyumcu internette yazan alış ve satış fiyatlarına göre işlem yapar.
Bizim ki yapmıyor vallahi. Harem altından bakıyorum ben. Her almaya gittiğim de 150 200 tl üstüne kendi payını koyarak satıyor.

Bizim ki yapmıyor vallahi. Harem altından bakıyorum ben. Her almaya gittiğim de 150 200 tl üstüne kendi payını koyarak satıyor.

Bahsettiğiniz gibi bir komisyon oranı yok. Büyük ihtimalle siz alış-satış fiyatını karıştırıyorsunuz. Siz alıcı olduğunuz için "satış" fiyatına bakacaksınız.

Hocam, siz harem altında hangi fiyata bakıyorsunuz; satışa mı, alışa mı?
İkisine de hocam. Satışa alırken bakıyorum alışa da satarken

Bahsettiğiniz gibi bir komisyon oranı yok. Büyük ihtimalle siz alış-satış fiyatını karıştırıyorsunuz. Siz alıcı olduğunuz için "satış" fiyatına bakacaksınız.
Bir ara bir kez daha gideceğim altın almaya soracağım hocam babama hep 100 100 koyarak satıyordu çünkü. Çok bir miktar değil diye de sorgulamıyorduk.

İkisine de hocam. Satışa alırken bakıyorum alışa da satarken

Bir ara bir kez daha gideceğim altın almaya soracağım hocam babama hep 100 100 koyarak satıyordu çünkü. Çok bir miktar değil diye de sorgulamıyorduk.
Öyle bir komisyon koyuyorsa başka kuyumcuya gidin; Haremde yazan satış fiyatı neyse herkes ondan satıyor.

Altına komisyon koyulduğunu ilk defa duydum. O bölgenin kuyumculuk odası belli bir fiyat belirler ve genel olarak bu alış/satış fiyatı üzerinden işlem görür. İnternette baktığınız fiyatla da aynı olmaz çünkü bölgeden bölgeye farklılıklar olacaktır. Mesela 3 saat kadar önce bizim burada fiyatlar bu şekilde.
Komisyon yok adamlar bu şekilde kazanıyor maalesef. Bunu banka üstünden de alsan pek farklı olmayacak.

1791022165407.webp