Uyuyan Sincap

Üstün
Vantilatorun sessiz olmasi sadece kanat yapisina bagli. Motor kismi kesinlikle bir etmen degil. Gecen sene aldigim Altus'un ucuz bir modelinde eski yumusak uclu kanatlardan vardi. Simdi bu yil cikanlarda bu modelde oldugu gibi sert kanatlar var. Ben sonradan kendim alip takmistim sert kanatli pervaneyi ve asiri sessiz oldu. Yatarken calistiriyorum ve kesinlikle duymuyorum sesi. Bu tur kanatlar 1000 TL civarindaki ucuz vantilatorlere de gelmis. Kriter olarak alinda bunu tut.

Mesela Kumtel'in iki modeli var. Biri 950 TL, digeri 2500 TL. Ben ucuz olanin daha sessiz oluguna da eminim kanat yapisina bakarak.

Vantilatorun sessiz olmasi sadece kanat yapisina bagli. Motor kismi kesinlikle bir etmen degil. Gecen sene aldigim Altus'un ucuz bir modelinde eski yumusak uclu kanatlardan vardi. Simdi bu yil cikanlarda bu modelde oldugu gibi sert kanatlar var. Ben sonradan kendim alip takmistim sert kanatli pervaneyi ve asiri sessiz oldu. Yatarken calistiriyorum ve kesinlikle duymuyorum sesi. Bu tur kanatlar 1000 TL civarindaki ucuz vantilatorlere de gelmis. Kriter olarak alinda bunu tut.

Mesela Kumtel'in iki modeli var. Biri 950 TL, digeri 2500 TL. Ben ucuz olanin daha sessiz oluguna da eminim kanat yapisina bakarak.

Yani üfleme kalitesi olarak Altus’u alabilir miyim? Memnun kalır mıyım? Ayrıca bunun vantilatörden bir farkı var mı soğutma şekli olarak?

Normal vantilator iste. Yalniz pervane kanatlari cok sert ve esnemiyor. Bu yuzden calisrken ses yapmiyor. Yoksa evindeki eski vantilatorden hiçbir farki yok. Hatta evinde vantilator varsa direkt asagida verecegim linkteki pervaneyi al tak, sessiz olsun. 2500 TL vermek yerine 250 TL'ye cozersin oyle yaparsan.

Evimde vantilatörüm yok. Bu yüzden konuyu açtım amacım birincisi Arçelik vantilatör mü daha iyi soğutur yoksa altus kule tipi mi? İkincisi çalışma farkları. Dediğinize göre ikisi de sadece hava üflüyor.

Vantilator dedigin donen pervanenin havayi itmesi, aralinda fark yok. Bazilarinda buz falan ekliyorlar soguk hava uflesin diye. Kesinlikle tavsiye etmiyorum cunku elektronik esyalari bozuyor. Altus ile Arcelik ayni firma zaten. Alacagin vantilator sert mika kanatli olsun sessiz olacaktir. Fark istersen uzaktan kumanda ya da zamanlayici, telefonla kontrol edebilme gibi ozelliklere bakmalisin. Ama mekanik vantilator 900 TL iken o oyuncakli olanlar 5 - 10 kat fiyata satiliyor.

Vantilator dedigin donen pervanenin havayi itmesi, aralinda fark yok. Bazilarinda buz falan ekliyorlar soguk hava uflesin diye. Kesinlikle tavsiye etmiyorum cunku elektronik esyalari bozuyor. Altus ile Arçelik ayni firma zaten. Alacagin vantilator sert mika kanatli olsun sessiz olacaktir zaten. Fark istersen uzaktan kumanda ya da zamanlayici, telefonla kontrol edebilme gibi ozelliklere bakmalisin. Ama mekanik vantilator 900 TL iken o oyuncakli olanlar 5 - 10 kat fiyata satiliyor.

O zaman altus kule tipini alıyorum.

Sen bilirsin, para senin. 900 TL'lik vantilator ile onun arasinda bir fark yok ama.

Ama insanlar malzeme kalitesi olarak kumteli çok gömmüşler hocam. Kumtel KTF290 alacaktım millet dandik demiş. Bende Arçelik düşündüm. Bir de gözüme kule tipi çarptı. Bende kule tipi vs klasik vantilatör diye konu açtım işte. Eğer daha iyi derseniz Arçelik alayım. Malzeme kalitesi de önemli.

Ben sana Kumtel al demedim ki. Hatta kendim Altus'un ucuz modelini alip pervane taktim dedim. 2500 TL'ye bahsettigini almak yerine Altus'un en ucuzunu alip sert mika pervane ile 1200 TL civarina zaten ayni sessiz vantilatoru yapabiliyorsun. Kumtel'in yanyana iki urunuun gordugum icin verdim o ornegi.