Çözüldü Altyapı 100 Mbps destekliyor ancak altyapı sorgusunda 53 Mbps gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SergeiYalchin

Gelişen
Adresimle sorguladığımda 53 Mbps diyor ancak 100 Mbps alabiliyorum gözüküyor. ISS'ye gidip talep mi etmem gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dostum, paket yükselteceğim, konsültasyon yapıyorum. İlk mesajlarımı okusaydınız keşke.
Kısaca VDSL hattınız teorik olarak 100 Mbps indirme hızını destekliyor ancak bakır altyapı fiziksel engeller oluşturduğu için bu hızı tamamen almak mümkün olamayabiliyor.
Çoğumuzun fiber sevmesinin temel nedenlerinden biri de bu oluyor.

Port mesafesi, bakır altyapının kalitesi, hatta deformasyon olmaması, internet sağlayıcının satış politikası, modem gibi çeşitli etkenler aldığın hızı belirliyor.
Kabaca teorik olarak alabilsen de pratikte alacağın hız farklı olabiliyor.

Paketi yükseltebilirsiniz ama bağlantı problemi yaşarsanız paketinizin hızını azaltmayı teklif edin.
Adresimle sorguladığımda 53 Mbps diyor ancak 100 Mbps alabiliyorum gözüküyor. ISS'ye gidip talep mi etmem gerekiyor?

Eki Görüntüle 247404
Her VDSL altyapı vadedilen hızı sunamaz. Bizim eski VDSL hattımız 89 mbit destekliyor gözüküyordu. 102 mbit hız aldığımı ama internetin sürekli koptuğunu hatırlıyorum. Demek ki sizin için kopmayan, en ideal hız 53 mbit o yüzden bu hız tanımlanmış.

Altyapı sorgulamada ne kadar yazıyorsa o kadarlık paket alabilirsiniz. 100 yazıyorsa 100'lük paket için başvurabilirsiniz ama yazmıyorsa başvuramazsınız. 75'lik falan paket alabilirsiniz arayıp sormanız gerek.

Adresimle sorguladığımda 53 Mbit diyor ancak 100 Mbit alabiliyorum gözüküyor. ISP'ye gidip talep mi edeceğim?

Eki Görüntüle 247404

Altyapı sorguda ne yazıyorsa onu alırsın. Bende de aynısı olmuştu. İlk internetimi 35 Mbps olarak almıştım modemde 50 gözüküyordu fakat sorguda 35 yazıyordu. Ben Türk Telekom uygulamasına girip sürekli paketleri kontrol ediyordum. Bir paket gördüm 50 Mbps şu fiyata diye aldım 35'ten yukarı çıkmayan altyapım 50 oldu. Daha sonra 75 gördüm aldım sonra 100 gördüm aldım. Yani Türk Telekom bana senin altyapın 35'ten yukarı olamaz dediği halde 100'e çıkardım ve sorun yaşamadım. Yıllardır 100 kullanıyorum. Sende Türk Telekom kullanıyorsan uygulamadan kontrol et. Müşteri hizmetleri çıkarmıyor.

Altyapınız 100 ise ve siz 50 alıyorsanız büyük ihtimalle paketiniz 50 megabit pakettir. Paketiniz nedir öğrenir misiniz?

Efendim evet 50Mbit paketim sorun şu adres sorgulamada (mileni turknetdede denedim 53Mbit gösteriyor) 100Mbit'e yükselteceğim ancak emin olamıyorum bu hızı bana vermeleri lazım. Çok tıkanıyorum oyun anlamında ses mühendisiyim FL Studio olsun diğer DAW'lar olsun yaklaşık 600GB yer kaplıyor bana yer kalmıyor sürekli indir sil yapıyorum gına geldi hızlı internete ihtiyacım var.

Paketinizi 100 megabite çıkarmanız gerek. Paketiniz neyse onu alırsınız. Altyapı sorgulama sadece maksimum alabileceğiniz hızı gösterir. 200 megabit paket alırsanız maksimum 100 megabit kullanabilirsiniz yani.

@SergeiYalchin, altyapı sorgusunda ne yazıyorsa onu alırsınız gibi cevaplar yeterli değil. Kutudan daire içine gelen kablolama ve ana hattan kutuya gelen kablolar da önemli. Örneğin bizim apartmanda 100 Mbps gösteriyor ancak maksimum 50 Mbps geliyor, paketin 100 Mbps olmasına rağmen bunun sebebi de kabloların kalitesizliğidir.

O sebeple paketinizi yükselttiğiniz gibi 100 Mbps alabilirsiniz ancak anlattığım sebepten ötürü alamayabilirsiniz, bilginize.

Efendim, modem kendisi bu veriyi veriyor. Modem, "Bunu destekliyorum abi, hat zayıflamam bu kadar, kullanabilirsin." demiyor mu? Yanlış mı anlıyorum, aydınlatırsanız sevinirim.

Efendim, modem kendisi bu veriyi veriyor. Modem, "Bunu destekliyorum abi, hat zayıflamam bu kadar, kullanabilirsin." demiyor mu? Yanlış mı anlıyorum, aydınlatırsanız sevinirim.
Paketiniz 50 megabit olduğu sürece yapılan tüm açıklamalar geçersiz. 100 megabite geçersiniz, hala 50 megabit alıyorsanız o zaman konu açarsınız. 50 megabit paketle 50 megabit almak dünyanın en normal şeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…