100 Mbps paketim olmasına rağmen en fazla 50 alabiliyorum, altyapı bu kadar. Geçen sene aramıştım, ekip gelmiş "En fazla 65'e çıkıyor, yapamıyoruz, 3 ay sonra zaten fiber gelecek." dedi, 1 yıl oldu gelmedi.
Nasıl hallettirebilirim bunu?
Detaylar
Kim cevapladı?Çözümler;
- Tüm mahalleyi toplayıp eylem düzenlemek. (6 ay hapis veya yüklü miktar para cezası garanti.)
- Sağlam paralar ödemek.
- Ampül partiye girmek.
- Daha yüksek altyapı hizmeti bulunan adrese taşınmak.
- Kaderinize mahküm olmak.
Turkoglu
Başarılı
Çevre civarlarda kazı var mı diye bakın, altyapı döşeniyor olabilir. Şayet kazı varsa yetkiliyi bulun ve biz özellikle istiyoruz diye belirtin vs.
Zaten altyapı gelecekse bu aniden olmuyor, yol kenarına kazı yaptıklarını görüyorsunuz ya da binaların birinci katının dış üst tavanına bir cihaz koyuyorlar ve her birkaç binada böyle ilerliyor. Kısacası, altyapı gelmeden önce geliyor olduğunu görüyorsunuz zaten. Şu an fiber yoksa birkaç ay daha olmayacağı kesin demektir çünkü gelmeden önce geliyor olduğunu görebiliyoruz ve size gelmesi birkaç ay sürüyor. Bizde fiber yoktu ama şimdi 2 ayrı fiber var, 3 ay önceden görmüştüm yerleri kazdıklarını. (kullanmıyorum fiber, vdsl iki 80 hız veriyor; bana yeterli. Binada fiber kullanan da yok değil ama)
Zaten altyapı gelecekse bu aniden olmuyor, yol kenarına kazı yaptıklarını görüyorsunuz ya da binaların birinci katının dış üst tavanına bir cihaz koyuyorlar ve her birkaç binada böyle ilerliyor. Kısacası, altyapı gelmeden önce geliyor olduğunu görüyorsunuz zaten. Şu an fiber yoksa birkaç ay daha olmayacağı kesin demektir çünkü gelmeden önce geliyor olduğunu görebiliyoruz ve size gelmesi birkaç ay sürüyor. Bizde fiber yoktu ama şimdi 2 ayrı fiber var, 3 ay önceden görmüştüm yerleri kazdıklarını. (kullanmıyorum fiber, vdsl iki 80 hız veriyor; bana yeterli. Binada fiber kullanan da yok değil ama)
İlçe müdürlüğüne gidip ıslak imzalı dilekçe vermek dışında resmi altyapı başvurusu yapılmıyor. Mecbur gitmeniz lazım. Yoksa o FTTH size gelmez...
Bu maddelere inana varsa TP'deki konuma bakabilir. Siz talep etmeyip çabalamazsanız, bunun gibi manasız fikirlere inanıp hatta beğenmek zorunda bile kalabilirsiniz...Çözümler;
- Tüm mahalleyi toplayıp eylem düzenlemek. (6 ay hapis veya yüklü miktar para cezası garanti.)
- Sağlam paralar ödemek.
- Ampül partiye girmek.
- Daha yüksek altyapı hizmeti bulunan adrese taşınmak.
- Kaderinize mahküm olmak.
100 Mbps paketim olmasına rağmen en fazla 50 alabiliyorum, altyapı bu kadar. Geçen sene aramıştım, ekip gelmiş "En fazla 65'e çıkıyor, yapamıyoruz, 3 ay sonra zaten fiber gelecek." dedi, 1 yıl oldu gelmedi.Nasıl hallettirebilirim bunu?
Altyapı kapasitesi arttırmak çok uzun bir iştir. Nedeni ise o alana gelen kabloların kapasitesi artacak, ana kutu değiştirilecek ve bunlar çok pahalı olacak. Bu yüzden çekiniyorlar. Mahalle sakinleri ile servis sağlayıcısına gidip konuşun, gerekeni büyük ihtimalle yapacaklardır.
Türk Telekom ilçe müdürlüğüne gidip dilekçe vereceğiz yani, bu kadar mı?İlçe müdürlüğüne gidip ıslak imzalı dilekçe vermek dışında resmi altyapı başvurusu yapılmıyor. Mecbur gitmeniz lazım. Yoksa o FTTH size gelmez...
Bu maddelere inana varsa TP'deki konuma bakabilir. Siz talep etmeyip çabalamazsanız, bunun gibi manasız fikirlere inanıp hatta beğenmek zorunda bile kalabilirsiniz...
Evet, dilekçiyi orada değil evde hazırlayın. Ne kadar çok imza içerirse o kadar iyidir. Dilekçenizin işleme alındığına dair de takip numarası talep edin. Israrla alın. Vermeme gibi imkanları yok.Türk Telekom ilçe müdürlüğüne gidip dilekçe vereceğiz yani, bu kadar mı?
Takip numarası verilmiyorsa daha doğrusu bahane ediliyorsa, dilekçe işleme konmayabilir.
KarinGoo
Başarılı
Telekom' da çalışan bir teknisyen bulacaksın. (Saha da görevli olanlar.) Bulduğun arkadaşla iyi geçineceksin. Sohbeti koyulaştırıp bir kahve ısmarlayacaksın. Sonrasında saha dolabından çıkışları ölçtürüp en yüksek olana aktartıcaksın. Sonra binanın dışında ki kutudan itibaren Telekom'un siyah kablosundan çektireceksin. Modem 'in hat girişine sadece 10 cm 'lik telefon kablosu bağlayacaksın. Sinyal kaybın olmayacak.
Bu kadar uğraşmak yerine Ak Parti'ye üye olmak daha kolay.Telekom' da çalışan bir teknisyen bulacaksın. (Saha da görevli olanlar.) Bulduğun arkadaşla iyi geçineceksin. Sohbeti koyulaştırıp bir kahve ısmarlayacaksın. Sonrasında saha dolabından çıkışları ölçtürüp en yüksek olana aktartıcaksın. Sonra binanın dışında ki kutudan itibaren Telekom'un siyah kablosundan çektireceksin. Modem 'in hat girişine sadece 10 cm 'lik telefon kablosu bağlayacaksın. Sinyal kaybın olmayacak.
Yeni konular
-
Diğer LEGO Speed Champions Geleceğe Dönüş'ten Zaman Makinesi 936 TL!
- Caner Uncu
-
-
-
6.000 TL bütçeye 27" FHD monitör önerisi
- heart like a grave
-
-
-