Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Celik2TR

Uzman
Makaleler
3
Merhaba! Değerli dostlar, çevremdeki dostlarımdan birisi yeni bir sistem toplamış böyle bir sorun yaşıyor. Şimdi konuyu araştırdım çok fazla bir bilgi bulamadım. Neden böyle olduğuna dair, fakat geçici bir çözüm buldum sizinle paylaşmak istedim.

Sorun: ASUS Prime X870-P Wi-Fi'a Windows 11 USB'si takınca veya farklı bir bootable USB takınca bu logoda takılı kalması:

1781081031646.webp

Çözüm: Birinci aşama: Bir FAT32 USB'si hazırlıyoruz ve sadece BIOS'u güncelliyoruz. (Her ASUS Anakart'da olduğu gibi.) En son sürüme bu adresten: PRIME X870-P WIFI|Motherboards|ASUS Global

1781081212800.webp

Önemli Uyarı: Unutmayın! SADECE BIOS'u GÜNCELLEYİNİZ! ASUS 4242.. İLE BAŞLAYAN Firmware'i̇ GÜNCELLEMEYİN, ANAKARTTAN BİR DAHA GÖRÜNTÜ ALAMAYABİLİRSİNİZ!

İkinci aşama: BIOS'u güncelledikten sonra sadece klavyemizi takıyoruz ve BIOS ekranına dönüyoruz. Şimdi BIOS ekranında arama yerine (F9 tuşuna'da basabilirsiniz.) Geliyoruz. Daha sonra buraya "USB" yazıyoruz ve aratıyoruz. Gelen seçenekler arasında USB4 ve PD yazan veya kelimesi geçen seçenekleri buluyoruz. Bu seçenekleri "Disabled" konumuna getiriyoruz. Daha sonra ayarları kaydedip çıkıyoruz. Sorun çözülmüştür geçmiş olsun.

Uyarı: Bu işlemleri yaparken sorumluluk size ait. Her ne kadar yapılan işlem güvenli olsa da elektrik kesilmesi gibi ya da güncellemenin yarıda kalması vs. Veya herhangi bir problemde bir daha görüntü alamayabilirsiniz. Sorumluluk size ait.

SADECE BIOS'u GÜNCELLEYİNİZ! ASUS 4242.. İLE BAŞLAYAN Firmware'i̇ GÜNCELLEMEYİN, ANAKARTTAN BİR DAHA GÖRÜNTÜ ALAMAYABİLİRSİNİZ!
Görüntü alınır. Ama biraz daha teknik ve zor düzeyde BIOS yazmak gerekir. Anakartı tecrübeli insanlara vermek zorunda kalır. Öyle bir yazmışsınız ki hata yapan anakartını çöpe atacak. :D

Paylaşım için teşekkürler. Ellerinize sağlık.

Görüntü alınır. Ama biraz daha teknik ve zor düzeyde BIOS yazmak gerekir. Anakartı tecrübeli insanlara vermek zorunda kalır. Öyle bir yazmışsınız ki hata yapan anakartını çöpe atacak. :D

Paylaşım için teşekkürler. Ellerinize sağlık.
Hasan abi rica ederim ne demek! <3 Evet anakart'ı çöpe atma gibi bir durum olmaz, ama servis süreci, BIOS'un yada Firmware'in yeniden kurtarılması için gereken süreçler vs vs insanı daha çok yoracağını düşünüyorum. Bu sebeple böyle bir uyarı geçeyim dedim. :D Konuyla ilgili elimde net bir bilgi de yok maalesef. :(

Diğer yurtdışı kaynaklı forumlarda kontrol sağladığımda bu güncelleme firmware sonrası kullanıcılar bir daha görüntü alamamış yada RMA'ya gitmek zorunda kalmış. Kimseyi mağdur etmek gibi bir hedefim olmadığı için böyle koca koca uyarılar ile yazdım hata yapılmaması adına. Yani bende neden böyle saçma bir durum var ortada bilgim yok dediğim gibi.

Umarım Asus konuyla ilgili bir an önce aksiyon alır. Çünkü anakart'in üzerine USB4 yazıyorsunuz özellik diye belirtiyorsunuz, fakat kullanıcı USB4 Firmware'i yüzünden mağdur ediliyor ve kullanamadığı özelliğe para ödemiş oluyor. Yani kendi fikrimce çipler arasında bir yazılımsal problem var. Bu güncellemeyi yapınca çakışmaya sebep oluyor bu sebeple bir daha görüntü alınamıyor. Umarım Asus konuyla ilgili bir an önce aksiyon alır. Yoksa USB4'ü devre dışı bırakmak zorundayız.

Hasan abi rica ederim ne demek! <3 Evet anakart'ı çöpe atma gibi bir durum olmaz, ama servis süreci, BIOS'un yada Firmware'in yeniden kurtarılması için gereken süreçler vs vs insanı daha çok yoracağını düşünüyorum. Bu sebeple böyle bir uyarı geçeyim dedim. :D Konuyla ilgili elimde net bir bilgi de yok maalesef. :(

Diğer yurtdışı kaynaklı forumlarda kontrol sağladığımda bu güncelleme firmware sonrası kullanıcılar bir daha görüntü alamamış yada RMA'ya gitmek zorunda kalmış. Kimseyi mağdur etmek gibi bir hedefim olmadığı için böyle koca koca uyarılar ile yazdım hata yapılmaması adına. Yani bende neden böyle saçma bir durum var ortada bilgim yok dediğim gibi.

Umarım Asus konuyla ilgili bir an önce aksiyon alır. Çünkü anakart'in üzerine USB4 yazıyorsunuz özellik diye belirtiyorsunuz, fakat kullanıcı USB4 Firmware'i yüzünden mağdur ediliyor ve kullanamadığı özelliğe para ödemiş oluyor. Yani kendi fikrimce çipler arasında bir yazılımsal problem var. Bu güncellemeyi yapınca çakışmaya sebep oluyor bu sebeple bir daha görüntü alınamıyor. Umarım Asus konuyla ilgili bir an önce aksiyon alır. Yoksa USB4'ü devre dışı bırakmak zorundayız.
Evet ama hata yapmış biri yazınızı okursa çok ümit kırıcı olmuş. :D

Evet ama hata yapmış biri yazınızı okursa çok ümit kırıcı olmuş. :D
Umarım yapmazlar çünkü yapmamaları için zaten bu konuyu açtım. Kocaman Asus kalın, kırmızı harfler ile yazmamış bari ben yazayım. :D Bazı anakartlar ithalatçı garantili bu sebeple süreç gerçekten çileye dönebiliyor. Kullanıcı hatası gibi benzeri kelimeler kullanılıp mağdur edilebiliyor kullanıcılar. Ne kadar kullanıcı kurtarsak kardır Hasan abi. Dediğim gibi mağdur olmamaları için zaten bu konuyu hızlı bir şekilde açtım. Bu konuyla ilgili Türkçe bir kaynak'da bulamadım. Bu sebeple hem Techolay Sosyal'e hemde tüm Türk halkımıza faydalı olur umarım. <3