AM5 soket anakartı ve DDR5 RAM'i yanında promosyon olarak mı veriyorlar 7500F'nin?
Ölmüş sokete 6 bin para harcayacağına elidekilerini satıp giriş seviye anakart ve 16x1 RAM'i alır yanına da işlemciyi harici parayla alır. F/P konusuna 5700X3D atan birisi için olası bir yorumdu.

Ölmüş sokete 6 bin para harcayacağına elidekilerini satıp giriş seviye anakart ve 16x1 RAM'i alır yanına da işlemciyi harici parayla alır. F/P konusuna 5700X3D atan birisi için olası bir yorumdu.
İyi bir anakart almak istese zaten 5 bin TL'den başlayan bir anakart almak zorunda olacak. E zaten alacağı CPU ile R7 5700X3D fiyatını çoktan geçiyor bile. Siz ileriye dönük düşünüyorsunuz ve haklısınız. Fakat kaçırdığınız şey alacağı CPU fiyatına sistem toplamak istese, daha uyguna bir şey almalı. Diyelim A620 alacak, ileride hangi yeni nesil CPU'ları rahat kurtaracak? A620 anakart 3.5K, 2K 1x16 RAM ve 6K ise işlemciye verecek. Sizce mantıklı bir seçenek mi?

Yaklaşık 11 bin TL yapıyor.

İyi bir anakart almak istese zaten 5 bin TL'den başlayan bir anakart almak zorunda olacak. E zaten alacağı CPU ile R7 5700X3D fiyatını çoktan geçiyor bile. Siz ileriye dönük düşünüyorsunuz ve haklısınız. Fakat kaçırdığınız şey alacağı CPU fiyatına sistem toplamak istese, daha uyguna bir şey almalı. Diyelim A620 alacak, ileride hangi yeni nesil CPU'ları rahat kurtaracak? A620 anakart 3.5K, 2K 1x16 RAM ve 6K ise işlemciye verecek. Sizce mantıklı bir seçenek mi?

Yaklaşık 11 bin TL yapıyor.
Adamın anakartının VRM'leri 5700X3D'ye dayanamayıp ısıdan dolayı performans düşürürse ne olacak? Bu sefer de gidip anakart mı değiştireceksiniz adama? Sokete takılıyor diye tam performans çalışır diye bi olay yok. Bende bilirim H610M-B'ye i7-i9 takmayı ama demek ki olmuyor?

Bu arada 6 bin liraya ölü soketli işlemci aldırmanız okey ama toplamı 11 bin liraya (sözde) tutan güncel platformu aldırmam anormal öyle mi? Elindeki anakartı ve belleği satsa bulursa ikinci el bulamazsa giriş seviyesi parasına yeten anakartı alır. Sadece RAM parasını cebinden fazla çıkartır o da 2 bin falandır.

Bu arada 5700X3D'yi soğutucak soğutma nerede beyler? 5700X3D alan adama kule tipi soğutmayı "promosyon" olarak veriyorlar herhalde :rofl:

Adamın anakartının VRM'leri 5700X3D'ye dayanamayıp ısıdan dolayı performans düşürürse ne olacak? Bu sefer de gidip anakart mı değiştireceksiniz adama? Sokete takılıyor diye tam performans çalışır diye bi olay yok. Bende bilirim H610M-B'ye i7-i9 takmayı ama demek ki olmuyor?

Bu arada 5700X3D'yi soğutucak soğutma nerede beyler? 5700X3D alan adama kule tipi soğutmayı "promosyon" olarak veriyorlar herhalde :rofl:
Ben B450 çipsetinin en kötü anakartı ile kullanıyorum. Kullandığım anakart ise B450M A Pro Max. R7 5700X3D o kadar güç çeken bir işlemci değil, oyunda 50W'larda yükte 85W güç çekiyor çekirdekler. Bir sıkıntı olmadan da kullanıyorum ayrıca, isterseniz şu anda R23 testini atarım.

6-7K verip 7500F'den daha iyi performans alacak, hadi diyelim iyi bir soğutucu aldı o da olsun bin TL. Yine AM5'e geçerken en kötü anakartı ve RAM'i almaktan iyidir. 2K 1x16 için vermektense 2K'ya 2x16 DDR4 RAM bulup yıllarca keyfine bakabilir. Neden AM5'e geçmesi gerektiğini zorlamaya çalıştığınızı anlamıyorum. Mantıklı bir açıklama yapmanızı bekliyorum ama alaycı bir yorum yapıp kahkaha emojisi atıyorsunuz.