Ardowskii

Uzman
Selam. Sistemime RTX 5080 aldım ama AM4 sistem şu anda. AM5 yükseltecek bütçem olmadıgı için herhangı bir FPS kaybı yaşar mıyım? Kısaca ekran kartımın peformansından %100 faydalanır mıyım?

Sistemim aşağıdaki gibi:
  • Anakart: Gigabyte B550 Aorus Elite.
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 5700X3D.
  • Bellek: Kingston Fury Beast 4x8 32 GB. 3200MHz.
  • Ekran kartı: Gigabyte RTX 5080 Aero OC.
  • PSU: Sharkoon silentstorm cool Zero 750W 80+ Gold

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyuna göre değişir. 4K'da da oynasanız rekabetçilerde FPS kaybı olur. Hikâyeli oyunlarda da olur ancak stutter şeklinde bir olay olmaz. Bugün yorum yapan çoğu arkadaşın kaçırdığı nokta şu ki, oyunda NPClerin yoğun olduğu, DLSS, Frame Generation gibi teknolojiler, ışın izleme vs. bunların hepsi işlemciye yük bindiriyor. Ben 4K monitör ile RTX 5080 kullanıyorum R5 7600X ile ve saat hızı da 5.5 GHz'e Boost ettiği için hiçbir oyunda sıkıntı yaşamıyorum ama R7 5700X ile sorun yaşayan arkadaşım var hemen hemen aynı setupta.

Şu an için acele etmeyin ama hayatınızdaki ilk iş yükseltmek olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
4K için konuşuyorum; 5080 parasına eğer R5 7600 + 5070Ti sistem alabiliyorsan zor bir soru olur. Alamıyorsan 5080'i yapıştır geç.
Şu video da yardımcı olur

Performans kaybı oluşturur mu sorusu da yanlış aslında. Elbette oluşturur ama yapacağın masrafa pek değmez. Yoksa R9 9950X3D olmaması da performans kaybı demektir.

Önemsiz de olsa bir miktar oluşturuyor. 5080 kullanıcısıyım. İşlemcim 5800x3D, ekranım ise 4K. Benchmarklarda gördüğüm FPS'leri alamıyorum. Fakat kesinlikle sistem sorunsuz ve çatır çatır çalışıyor. Monitörünüzü 4K seçecekseniz veya FPS sabitlemeye karşı değilseniz stabil bir deneyim rahatlıkla yaşarsınız.