AM5 contact frame alınır mı?

Selamlar. Başlıkta da belirttiğim gibi aşağıdaki linkteki ürünü almayı düşünüyorum. Fiyatı önemli değil. Hem macunun sürülmesi olsun hem çok da olmasa da performansa katkısı olsun. Hem de soketin bükülmesi olsun iyi oluyor diyorlar ama endişelerim var. Anakarta ya da işlemciye zarar verme ihtimali var mı? Kullananlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.
9800x3d için kullanacağım.

R7 7700 işlemcim ile o aparatı kullanıyorum. Macun sürülmesinde ve sonrasında taşma durumunda için rahat oluyor. Macun yenilerken de kolaylık ve güvenlik sağlıyor.

İnternette bazı kullanıcılar birden fazla versiyonu olduğunu ve bazılarının 9800x3d ye uymadığını söylemiş bu konu hakkında bir şey biliyor musunuz ?
Bildiğim kadarıyla başka rengi var ama başka versiyonu yok. Resmi sitesine bakmak lazım başka versiyonu var mı diye. Intel versiyonu var, o ayrı.

bu videoda böyle bir sorun oluyormuş bazı kullanıcılar aynı şekilde redditte de böyle paylaşımlar yapmış.

Hocam düzgün takabilirseniz sıkıntı olacağını sanmıyorum. Genel kullanım sıkıntısı yaşayanların çoğunluğu yanlış takmış. Bir kısım da attığınız videodaki gibi bir sıkıntı yaşamış. Almak istiyorsanız alabilirsiniz. Bence çok aşırı bir etkisi olmayacaktır. Termal macunu sürmek için de işlemciye göre plastik sürme aparatı var. Noctua ürünlerin içinde bulunmakta oradan bakabilirsiniz.

9950x ile kullanıyorum ve şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Termal macun taşmıyor, tavsiye ederim.
işlemcinin kenarlarındaki boşluklara da temas ediyor gibi görünüyor bu yüzden işlemciye bir zararı olur mu diye endişeliydim ama çoğu kişi de kullandığına göre düzgün oturursa bir problem olmuyor gibi duruyor teşekkürler yanıtlarınız için sanırım alacağım.

Para kaybı bence alman gerekmiyor, akan macunun hiçbir zararı yok. Sıcaklıklara da etkisi yok zaten framenin. Ayrıca yanlışlıkla ekstra fazla sıkarsan vesaire PCB'ye zarar verebiliyor o yüzden ILM'den devam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…