- Makaleler
- 1
Hocam benim denemeleri yaptığımda bu frame yoktu. Benimki en son 6200'e 1:1 kabul ediyor RAM zamanlamaları da nebi AKG'ün ün videosundaki zamanlamalar. Sıfır hata. Ben bu denemelerden sonra bu frame i aldım. Bende tek fark boşta 1-2 derece daha etkisi oldu sıcaklığa. Yani oda çok mucize bir etki değil ne de olsa Max da 95'e dayanıyor işlemci.
Diyelim eskisini taktık montaj da nasıl bileceğiz ne kadar sıkılacağını misal vida döner durduğu yerde mi bırakılacak? Bunun bir standardı mı var? Frame de ben sıktım vidanın durduğu yerde bıraktım mesela.
Şimdi biraz bakındım Reddit de gerçekten bu konuda sorun yaşayanlar olmuş. Elbette işte acaba kim hangi tip anakartlar ya da modellerde yaşamış yaşamayan ne kullanmış bunların bir datası olsa belki o zaman nedenleri çıkabilirdi. Çünkü normalde nette çok fazla öneriliyor bu. İşte işlemci soğutucu zamanla eğiyor vs diye bunu takın diyorlar. Benim de misal soğutucum büyük ve ağır.
AM5 kare soket yapısı nedeniyle bahsi geçen Intel'deki süregelen problemler mevcut değil. Soket eğme, işlemciyi ve pinleri bükme vs. gibi şeyler şu an için geçersiz. AMD zaten soket değişmemek adına bazı devre elemanlarını üst kısma taşıdı, Cache konumunu vesaire değişti bildiğiniz üzere. Bu Frame'ler Intel'den alışageldiği üzere AMD dahil tüm platformlara çıkarılıyor hususi olarak. İnsanlar da haliyle, buna ben de dahil olmak üzere, bu yanılgıya ve yanlış algıya kapılıp bu aparatları takıp kullanmakta. En nihayetinde uzun kullanım sonucu bazı yan etkiler kaçınılmaz, onları da tek tek anlattım. Sizdeki durum budur, ya da bu değildir. Ve fakat normal kullanıcı için sorun çıkartma potansiyeli olan herhangi bir aparat, bu platformda kullanılması uygun olmayacaktır. Çünkü Intel'de sağladığı faydaların hiçbirini AM5'te şu an için sağlamıyor.
Secure Frame ya da stok ILM, orjinal Frame montajında da mantık aynı. 2-3 tur çapraz ve sırasıyla sıkılacak, en son aşamada dönmediği yerde bırakılacak. Contact çok sıkarsan yine Boot etmez EXPO profil vs. yani, böyle bir ihtimal var. Sorun yaşayan kişiler önce bu aparatı aradan çıkarıp duruma öyle bakmalı.