Çözüldü AM5 Secure Frame ne işe yarıyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oğuz sasi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 95
  • Etiketler Etiketler
    am5 secure
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

oğuz sasi 100

Bilgin
Yer
çılgın_kurye34
İyi sosyaller. Anakarttaki işlemci slotunun yerine bu parçayı takanları görüyordum da hiç anlam veremiyordum. Bunun tam olarak amacı nedir? Macun vb. taşmasın diye mi?

Çözüm
LGA 1700/1851'deki amacindan farkli AM5'deki framelerin amaci. AM5'deki frameler IHS'deki deliklere macun tasmasin diye var, o kadar. Tassa da sorun yok, gunumuzde macunlarin neredeyse hepsi elektrigi iletmiyor ancak temiz kalmasini isteyen kisiler icin iyi olabilir, o delikleri temizlemek zor cunku.
LGA 1700/1851'deki amacindan farkli AM5'deki framelerin amaci. AM5'deki frameler IHS'deki deliklere macun tasmasin diye var, o kadar. Tassa da sorun yok, gunumuzde macunlarin neredeyse hepsi elektrigi iletmiyor ancak temiz kalmasini isteyen kisiler icin iyi olabilir, o delikleri temizlemek zor cunku.

Çözüm
Ortalama bir macun sürülürse zamanla taşma ihtimali var mı peki? Yoksa fazla macun sürülünce mi ortaya geliyor bu durum hocam.

Ortalama bir macun sürülürse zamanla taşma ihtimali var mı peki? Yoksa fazla macun sürülünce mi ortaya geliyor bu durum hocam.
Sicakligi da ekstra dusuruyor diyenler var, 1-2 derece belki dusuruyordur fakat duzgun takamazsaniz boot sorunlari yasatabiliyor. Dikkatli olmak lazim, bugun stabilse yarin oyle kalamayabiliyor. Ben dahil bu sorunlari yasayan var.

Ortalama bir macun sürülürse zamanla taşma ihtimali var mı peki? Yoksa fazla macun sürülünce mi ortaya geliyor bu durum hocam?
Normal miktarda sürünce bile ufak kaçamaklar oluyordur muhtemelen. Gamers Nexus'un AM5 CPU'larından bir örnek örneğin, yanılgım yoksa üstten alta çizgi çekerek sürüyorlardı kendileri.

Ha sorun teşkil ediyor mu? Hayır, çünkü piyasada elektriği ileten macun kalmadı gibi bir şey artık. Kaldı ki IHS'in deliklerindeki kapasitörlerin üstü epoksi ile kaplı.

Ufakta olsa 2 derece daha serin tutuyor AMD de.
Zaten macun kullanmayı çok kolaylaştırıyor diğer türlü eziyet yani eğer biraz fazla kaçsa hemen yanlara doluyor.

Boot sorunu bugüne kadar hiç yaşamadım yapılması gereken basit eskiyi söktükten sonra takarken verilen tornavidasını çarpraz şekilde sıkıp ama sayı sayarak 2'şer 2'şer çevirerek dönmesi bittiği an zorlamamak. Bitirmek.

Vana sıkar gibi sıkmayacaksınız asla. O duruyor zaten. Basit.

Anladım teşekkür ederim
Şimdilik contact frame kullanma derim @oğuz sasi

Frame e çok gerek yok gibi ya şu an bence. Almayacağım o yüzden. Macunu nokta olarak mı sıkmam daha iyi olur X şeklinde mi taşmaması için hocam? Yada yedirerek mi.

Anladım teşekkür ederim

Frame e çok gerek yok gibi ya şu an bence. Almayacağım o yüzden. Macunu nokta olarak mı sıkmam daha iyi olur X şeklinde mi taşmaması için hocam? Ya da yedirerek mi?

Nokta bezelye kadar sıksanız yeter. Zaten soğutucu yerleştirince onu güzelce kendi yayıyor. Takarken iyi hizalayıp tek seferde oturtun yeterli. Vidalarınıda güzelce sayarak sıkın 3 bir taraf 3 bir taraf şeklinde ki eşit yayılsın. Bittiği noktada bırakın abanmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…