Voltaj farklarının öneminin ne olduğunu bilmiyorum ancak fark var mış. Dikkatimi çeken bazı şeyleri de işaretledim. Biri mesela kesin Hynix olarak belirtilmiş iken diğerindeki N/A da bir üretici markası mı ? Ayrıca Lexar da EXPO yazmıyor mesela, neden acaba? Öğrenmek amacıyla soruyorum lütfen ukalalık olarak algılamayın.

Eki Görüntüle 199248
Voltajları aslında RAM markaları belirliyor.

Goodram'e biraz üvey evlat muamelesi çekiliyor. 😀
N/A yazmasına takılmayın, daha önceki konuları incelemiştim Hynix A-die harici bir çip göremedim.
Screenshot_20251106_073153_Chrome.webp

Lexar'da EXPO görünmemesi çok önemli değil artık.

Şu an ares modeli fiyatı ile rakipsiz denebilir. Geçen ki konuda da önermiştim.
CL32 bandında daha üst frekansa çıkan RAM'ler çok pahalı.
Fiyatı 7.000TL iken daha iyiydi gözümde. 😀

Son düzenleme:

N/a yazmasına takılmayın, daha önceki konuları incelemiştim Hynix a-die harici bir çip göremedim.

Global bir zam geldi. Normal karşılıyorum.

Llinkteki RAM sizin tavsiye ettiğinizin birebir beyazı mı acaba ?

Şu an ares modeli fiyatı ile rakipsiz denebilir. Geçen ki konuda da önermiştim.
CL32 bandında daha üst frekansa çıkan RAM'ler çok pahalı.
Aslına bakarsanız ben beyaz almak istiyorum hocam, ares' te hoşuma gitti ancak 6400-32 yerine 6000-30 mu alsam diye düşünüyorum. Düşünmemdeki tek amaç stabil bir sistem oluşturabilmek, sorunsuzluk istiyorum yani. 6400 de sıkıntı çıkabilir mi diye düşünüyorum. Ayrıca RGB zamanla negatif etki eder mi? RGB' siz mi alsam?

N/A yazmasına takılmayın, daha önceki konuları incelemiştim Hynix A-die harici bir çip göremedim.

Hocam mesela bir ram 30-40-40 şeklinde iken bir diğeri 32-38-38. Bunların arasındaki fark nedir? Özellikle sonraki 38-38 ve 40-40 sayıları. Normal dümdüz oyun oynayan bir kullanıcı için bir şey fark eder mi? Önerdiklerinizin yanı sıra gece bir çok RAM konusunu da inceledim. Aşağıdaki linktekiler de çok önerilmiş. Bugün artık bir karar verip alayım diyorum.

Hocam mesela bir ram 30-40-40 şeklinde iken bir diğeri 32-38-38. Bunların arasındaki fark nedir? Özellikle sonraki 38-38 ve 40-40 sayıları. Normal dümdüz oyun oynayan bir kullanıcı için bir şey fark eder mi? Önerdiklerinizin yanı sıra gece bir çok RAM konusunu da inceledim. Aşağıdaki linktekiler de çok önerilmiş. Bugün artık bir karar verip alayım diyorum.

O sayılar zamanlamalar. Normal kullanıcı için ilki harici çok önemli değil.

6400MT/s CL32 RAM daha iyi olur. Özellikle 6000MT/s CL30 RAM ile voltajları aynı ise.
CL'i kafanıza takmayın. IMC iyi gelirse CL26 bile açarız.

Linkini bıraktığınız RAM'lerden XPG'yi alın. Patriot'un hangi çiple geleceği kesin değil. Sk Hynix ama hangi modeli o şans işte.

Son düzenleme:
Llinkteki RAM sizin tavsiye ettiğinizin birebir beyazı mı acaba?

Aslına bakarsanız ben beyaz almak istiyorum hocam, Ares'te hoşuma gitti ancak 6400-32 yerine 6000-30 mu alsam diye düşünüyorum. Düşünmemdeki tek amaç stabil bir sistem oluşturabilmek, sorunsuzluk istiyorum yani. 6400 de sıkıntı çıkabilir mi diye düşünüyorum. Ayrıca RGB zamanla negatif etki eder mi? RGB'siz mi alsam?

Hocam mesela bir RAM 30-40-40 şeklinde iken bir diğeri 32-38-38. bunların arasındaki fark nedir? Özellikle sonraki 38-38 ve 40-40 sayıları. Normal dümdüz oyun oynayan bir kullanıcı için bir şey fark eder mi? Önerdiklerinizin yanı sıra gece birçok RAM konusunu da inceledim. Aşağıdaki linktekiler de çok önerilmiş. Bugün artık bir karar verip alayım diyorum.

XPG'nin beyazı da siyahı da aynı fiyatta şu an Hepsiburada'da. İkisinin kodlaması aynı ise aralarında renk dışında fark yok. Size kalmış beyazı veya siyahı almak. Ayrıca 2x16 GB olarak sanırım en ucuz Hepsiburada'da gözüküyor.

O sayılar zamanlamalar. Normal kullanıcı için ilki harici çok önemli değil.

6400MT/s CL32 RAM daha iyi olur. Özellikle 6000MT/s CL30 RAM ile voltajları aynı ise.
CL'i kafanıza takmayın. IMC iyi gelirse CL26 bile açarız.

Linkini bıraktığınız RAM'lerden XPG'yi alın. Patriot'un hangi çiple geleceği kesin değil. Sk Hynix ama hangi modeli o şans işte.
Baktıklarımız genelde zaten 6000 MT/s. Yalnızca sizin tavsiye ettiğiniz ares modeli sanırım 6400 MT/s, onun da voltajı 1.4 hocam, diğerleri 1.35. Aynı değil yani. Siz bana ne derseniz ben onu alıcam artık :) çünkü bu farkların önemini bilmiyorum. Bu 2-3 ramden hangisini alırsam üzüleceğimi sanmıyorum zaten sizlerin tavsiyeleri çünkü. Son bir karar kaldı artık :D gönlüm beyaz olmasından yana. Çünkü kasam beyaz, yavaştan beyaza çevirmeyi düşünüyorum her şeyi.

XPG'nin beyazı da siyahı da aynı fiyatta şu an Hepsiburada'da. İkisinin kodlaması aynı ise aralarında renk dışında fark yok. Size kalmış beyazı veya siyahı almak. Ayrıca 2x16 GB olarak sanırım en ucuz Hepsiburada'da gözüküyor.
Kodlaması derken neyi kast ettiniz hocam? Aynı olup olmadığını nasıl anlarız?

Baktıklarımız genelde zaten 6000 MT/s. Yalnızca sizin tavsiye ettiğiniz ares modeli sanırım 6400 MT/s, onun da voltajı 1.4 hocam, diğerleri 1.35. Aynı değil yani. Siz bana ne derseniz ben onu alıcam artık :) çünkü bu farkların önemini bilmiyorum. Bu 2-3 ramden hangisini alırsam üzüleceğimi sanmıyorum zaten sizlerin tavsiyeleri çünkü. Son bir karar kaldı artık :D gönlüm beyaz olmasından yana. Çünkü kasam beyaz, yavaştan beyaza çevirmeyi düşünüyorum her şeyi.

Kodlaması derken neyi kast ettiniz hocam? Aynı olup olmadığını nasıl anlarız?

Beyazı alabilirsiniz.

Beyaz XPG siparişi verdim hocam. Bir de şunu sorayım. İşlemci 7800X3D alacağım, RAM açısından bir sıkıntı olmaz değil mi?

Benim işlemci de 7800X3D RAM'lerde sizin aldığınızın siyahı sadece. İki yıldır kullanıyorum bir sorun yok. Sadece başta BIOS güncellemeden EXPO açtığım için inanılmaz derecede uzun sürüyordu bilgisayarımın açılması. BIOS güncelleme yapınca düzeldi. Ben uğraşmak istemediğim için direkt EXPO ile kullanıyorum. Siz diğer arkadaşlarla ayar çekebilirsiniz tabii.