cantino

Üyecik
Ben daha yeni R7 5700X3D işlemciye upgrade yaptım işlemcimi. Bazı arkadaşlar neden AM5 geçmedin diye sordu, onun için hem anakart hem RAM değiştirmem gerekeceği için çok yüklü masraf çıktı doğru bulmadım zaten ekran kartım RTX 4060 benim için yeterli sadece FPS oyunları oynuyorum. Sizce AM5 geçmek yerine birkaç sene bekleyip AM6 geçmek, kasayı da o zaman upgrade yapmak daha mantıklı değil mi?

2027'ye kadar AM5'e işlemci çıkacak zaten. AM6 beklemek çok saçma olur.
Hocam zaten sadece FPS tarzı oyunlar oynuyormuş, benim eski 1660S R3 3300X sistem bile genel olarak FPS tarzı oyunlarda orta-düşük ayarlarda 144 FPS üstü veriyorken bu sistem uzun yıllar götürür. Her ne kadar işlemci tabanlı olsa da FPS tarzı oyunlar ilerde ekran kartı upgrade ederek güzel bir FPS artışı elde edebilir ve sonra da AM6'ya geçer.

Ben daha yeni R7 5700X3D işlemciye upgrade yaptım işlemcimi.
5700X3D, günümüz şartlarında oldukça iyi bir işlemci. İşini görüyorsa sırf yeni model olsun diye işini gören şeyden vazgeçmeye gerek yok. ''Bu bana yetersiz geliyor'' dediğin anda yeni platforma geçebilirsin.

5700X3D, günümüz şartlarında oldukça iyi bir işlemci. İşini görüyorsa sırf yeni model olsun diye işini gören şeyden vazgeçmeye gerek yok. "bu bana yetersiz geliyor" dediğin anda yeni platforma geçebilirsin.
Katılıyorum aslında herkes oynadığı oyun tarzına ya da bilgisayarı kullanma amacına göre bileşenler tercih etse daha rahat edecek. Ama forumlarda, arkadaş ortamında bu işlemci alınır mı bu ekran kartı olur mu diye diye millet hep aynı tip GPU-CPU tercih ediyor. Ben CS2, PUBG gibi oyunlar oynuyorum ve buna uygun işlemci aldım eğer işimi görüyorsa ki 4060 ile beraber yeterli gibi gereksiz yükseltmeye gerek yok eğer AM6 çıkmayacaksa bile giriş seviyesi bir AM5 sistem yerine güçlü bir sistem almayı daha mantıklı buluyorum.