Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wushg

Üyecik
21 yaşındayım. İlk üniversiteme 2025 Eylül'de kayıt (İstanbul Üniversitesi AUZEF ön lisans) oldum. Şu ana kadar sınavlara girmedim, sadece harç ücretini yatırdım ve okul sitesinde, e-devletimde aktif öğrenci olarak gözüküyorum. Ön lisanslarda eğitim süresi azami süreyle birlikte 4 yıl. Bu süre boyunca sadece harç ücretini yatırıp sınavlara girmesem askerliği tecil ettirebilir miyim? Başka bir yerde MSB, 2 yıl boyunca sınava girmeyen ve sınıfta kalan öğrencilerin askerliği tecil ettiremeyeceği ve azami süreden yararlanamayacağı yazıyordu. Bu doğru mu? Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

Çözüm
Ettirebilirsiniz, o bilgi güncel değil. Azami eğitim süresi boyunca tecil ettirebilirsiniz hocam harcınızı yatırdığınız sürece. Sınavlara girmenize gerek yok.

"(a) Öğrencilerin askerlikleri, bir defada okulun azami öğrenim süresi kadar, bu süre sonunda mezun olamayanların ise öğrenime devam ettikleri sürece her eğitim öğretim yılının en az bir döneminde kayıt yenilemiş olmak şartıyla birinci fıkradaki yaş sınırı sonuna kadar ertelenir."
Ettirebilirsiniz, o bilgi güncel değil. Azami eğitim süresi boyunca tecil ettirebilirsiniz hocam harcınızı yatırdığınız sürece. Sınavlara girmenize gerek yok.

"(a) Öğrencilerin askerlikleri, bir defada okulun azami öğrenim süresi kadar, bu süre sonunda mezun olamayanların ise öğrenime devam ettikleri sürece her eğitim öğretim yılının en az bir döneminde kayıt yenilemiş olmak şartıyla birinci fıkradaki yaş sınırı sonuna kadar ertelenir."

Çözüm
Üniversiteye kayıt olmadan önce askerlik şubesine gidip Mezun/terk erteli olarak tecil ettirmiştim şu an yoklama dönemi ve 6 ay 25 gün olarak gözüküyor. Üniversiteye kayıt olduktan sonrada burası güncellenmedi tekrardan şubeye mi gitmem gerekiyor?