Krmm

Üstün
Arkadaşlar hem monitör hem de yeni bir sistem çekeceğim. Ama Amazon'dan bir şey alasım hiç gelmiyor. Çünkü son zamanlarda 2. el ürün sattıklarıyla alakalı postlar görüyorum. Sistem parçalarını Amazon dışından alabilirim sorun değil fakat monitörü Amazon'dan almayı daha çok istiyorum. Çünkü monitörün fiyatı 55 bin civarı. Pahalı bir monitör olduğu için tek ölü pikselde dahi geri göndermeyi düşünüyordum. Amazon bu konuda sorun çıkarmıyor. Fakat İncehesap'tan falan alırsam ve ölü piksel çıkarsa nasıl bir cevap verecekler bilgim yok. Şu durumda ne yapmalıyım sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim tercihim amazon olurdu. Bugüne kadar monitörden mouse'a bir sürü şey aldım ve hiçbir sorun yaşamadım. Önceden alıp 1 hafta kullandığım monitörü bile iade aldılar. İkinci el gibi bir durum yaşayacağını sanmıyorum. Böyle bir durum yaşandıysa muhtemelen başka satıcılarda yaşanmıştır.

Amazon 2. el ürün satıyor evet ama sana satarken sıfır deyip sonradan 2. el olduğu ortaya çıkmıyor. Ürünün sayfasında sağ üst kısımda “Kullanılmış – Yeni gibi” tarzı yazılar var, onlara dikkat edersen sorun olmaz. Amazon gibi bir şirket sıfır diye yazıp çakallık olsun diye 2. el yollamaz.
1766174678909.webp

Monitörü Amazon’dan al. İncehesap, pahalı ürünlerde müşterilere zorluk çıkarıyor. Örneğin, ısrarla para iadesi vermeye çalışıyor ama müşteri aynı monitörü istiyor. Stokta yoksa bir üst modelini vermek zorunda, fakat İncehesap buna yanaşmıyor.

Sistemi toplarken ise Akakçe'den bak gerekirse üstüne 200-300 koy Amazon, Hepsiburada ikilisini tercih et.

Bir şey alacaksam eğer ilk bakacağım ve öncelik vereceğim yer Amazon olur. Gerekirse fazla fiyatlı olsun ama Amazondan olsun kafasındayım. En azından ileride sorun yaşarsam adam gibi destek alırım.