Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar,

Amazon.com.tr'den az önce ASUS Dual RTX 4070 OC ekran kartı sipariş etmeyi denedim, çünkü sadece 1 tane stok vardı. Babamın Ziraat kartını kullanmak istedim. Fakat saçma bir şekilde ödeme aracı hatası verdi. Tekrar denemek istedim, bu sefer hiçbir şekilde ödeme aracı olarak mevcut ödeme araçları çıkmıyor. Şu sayfada kalıyorum:

1726809792328.webp

Buradan "Kredi kartı veya banka kartı ekleyin" seçeneğine tıklayınca da bilgileri istiyor. Bilgileri giriyorum, fatura adresini seçiyorum fakat "Bu sipariş için kullanılamaz" gibi bir hata veriyor, yine kartı kullanmama izin vermiyor. Zaten öyle deneye deneye şu hatayı aldım:

1726809893388.webp

Bu hatayı da kartı hesabımdan kaldırıp tekrar sıfırdan eklemek isteyince aldım.

Bu hataya karşı ne yapabilirim? Ekran kartını bir an önce sipariş etmem gerekiyor.

Edit: Sipariş iptal olunca tekrar sıfırdan sipariş etmeyi denedim, yine onay alınamadı hatası aldım. Bu sefer ödeme aracını güncelle seçeneğini seçince kartlar göründü, tekrar denedim ve yine onay vermedi.

Son düzenleme:
24’e gelen modelleri atıyorum. Kötü model mi değil mi sen karar verirsin :). Aynı paraya daha iyisini almak varken kötüsünü niye alasın ki? İleride işlemci yükseltince kullanırsın çöp olmuyor ya kart.

Bayağı mantıksız bir şey yapmışsın, Amazon'da baktım karttan 2 tane var hala stokta ve kimsenin kapıştığı da yok. 7900GRE varken zaten çoğu kişi 4070'e bu paraları vermiyor, verecek olan da gaming gecesinden falan indirim kovalıyor yani bugün almazsam yarına biter diye bir endişe yersiz. Diyelim ki yarına bitti başka kart gelir başka model düşer kıtlık değil. 28 bine 4070 almak mantıksız olur, iptal etmeni öneririm. Sırf kargo şirketi için de artı 5300 lira verilmez, bu kadar paranın kıymeti yoksa bende de Amazon hesabı var o 4070'i alayım senin adresi yazayım +5000 lirayla birlikte ücreti bana yolla 6 taksit.

Şimdi kontrol ettim Maximum kartımla 23678 liraya 6 taksitle alabiliyorum Amazon üzerinden, vaade farksız 6 ay sunuyor. Amazon müşteri hizmetleriyle konuş kart işini hallettir kazıklanmadan al Dual 4070'ini 6 taksitle. Tebilon'dakini de şimdi direkt iptal et.

En hızlı şekilde Amazon siparişini oluştur ki fiyat değişimi olmadan alabil, akşam 22'de gaming gecesine de bakarsın oradan daha da iyi bir fırsat görürsen bunu da iptal edersin.
Maalesef Ziraat hiçbir şekilde onay vermiyor Amazon alışverişlerine. Hiçbir şekilde çözemedik. Mecburiyetten Tebilon'dan almak zorunda kaldım.

23.678 TL'yi ben de çok istiyordum ama 28.000 TL'ye mecbur kaldım. Ayrıca Amazon da Kolay Gelsin ile çalışıyor zaten.

Yani biraz mecburiyetten dolayı almak zorunda kaldım.

24’e gelen modelleri atıyorum. Kötü model mi değil mi sen karar verirsin :). Aynı paraya daha iyisini almak varken kötüsünü niye alasın ki? İleride işlemci yükseltince kullanırsın çöp olmuyor ya kart.

Neyse artık, ürünü sipariş ettim. Şimdi sadece gelmesini bekleyeceğim.

Ayrıca bir daha bunu söylersem babam yine kem küm edecek. Bu yüzden hiç uğraşmak istemiyorum.

Hocam ürün daha eline gelmedi ya iade edince direkt limit açılmıyor mu?
Ürünün gelip gelmemesi fark etmez, taksitle alınmış ve para çekilmiş. İade de taksit taksit olacak. Limit taksit taksit açılacak.

@Max Caulfield senin durumunda 6 ay :rofl:

Belki provizyonda falan diye tek seferde düşebilir gerçi, tam bilmiyorum ama taksitli alışverişin iadesi de taksitli olur. Bizzat deneyimledim.

Ürünün gelip gelmemesi fark etmez, taksitle alınmış ve para çekilmiş. İade de taksit taksit olacak. Limit taksit taksit açılacak.

Belki provizyonda falan diye tek seferde düşebilir gerçi, tam bilmiyorum ama taksitli alışverişin iadesi de taksitli olur. Bizzat deneyimledim.
Evet şimdi baktığımda cidden iade taksit taksit yatıyormuş. Kartta limit varsa sorun değil ama yine de can sıkıcı durum. Teşekkürler hocam sayende bir şey öğrenmiş olduk :D.

Maalesef, o da doğru. Taksitli alışverişin iadesi de taksit taksit yapılıyor. İnsana saçma geliyor, ama öyle.

Başka bankaya ait olan bir kartla alman lazımdı. Klasik Ziraat, teknoloji düşmanı.
Kullanıcı mağduriyetinde reklamlarında da dediği gibi bir bankadan daha fazlası.
Neden diyorum, 2015 yılında çöp Galaxy GT730 ekran kartlı i7 4790 işlemcili Casper bilgisayar alırken bile dandik Ziraat Bankası işleme onay vermeyip reddediyordu.
Vatan Bilgisayar personeli Uğur bey bir şekilde halletmişti.
Ziraat Bankası Çine müdürü: "Bizim Ziraat Bankası'nda oluyor öyle şeyler T.C. Ziraat Bankası'nda bunlar normal, sizinle hiçbir şekilde alakalı bir durum değil, Ziraat Maximum kredi kartı yerine keşke Türkiye İş Bankası Maximum kart kullansaydın onlar hemen onay verirdi" demişti.
2020 yılında Ziraat Bankası'ndan müdürün de önerdiği gibi Türkiye İş Bankası'na geçtim ve çok memnunum.

Merhaba arkadaşlar,

Amazon.com.tr'den az önce ASUS Dual RTX 4070 OC ekran kartı sipariş etmeyi denedim, çünkü sadece 1 tane stok vardı. Babamın Ziraat kartını kullanmak istedim. Fakat saçma bir şekilde ödeme aracı hatası verdi. Tekrar denemek istedim, bu sefer hiçbir şekilde ödeme aracı olarak mevcut ödeme araçları çıkmıyor. Şu sayfada kalıyorum:

Eki Görüntüle 84521

Buradan "Kredi kartı veya banka kartı ekleyin" seçeneğine tıklayınca da bilgileri istiyor. Bilgileri giriyorum, fatura adresini seçiyorum fakat "Bu sipariş için kullanılamaz" gibi bir hata veriyor, yine kartı kullanmama izin vermiyor. Zaten öyle deneye deneye şu hatayı aldım:

Eki Görüntüle 84522

Bu hatayı da kartı hesabımdan kaldırıp tekrar sıfırdan eklemek isteyince aldım.

Bu hataya karşı ne yapabilirim? Ekran kartını bir an önce sipariş etmem gerekiyor.

Edit: Sipariş iptal olunca tekrar sıfırdan sipariş etmeyi denedim, yine onay alınamadı hatası aldım. Bu sefer ödeme aracını güncelle seçeneğini seçince kartlar göründü, tekrar denedim ve yine onay vermedi.
Hocam bence banka kartınız dış ticarete kapalı. Ayrıca taksitle almayacaksanız o modeli almayın.