Bilgisayarım teklemeye başladı. Bugün PC’ye 2–3 kere reset attım. Arada sırada bayağı kasıyor. Amcam ise “İyi olmuş,” dedi.

Amcam bana yardımcı olurdu ama şu sıralar ters davranıyor. Destan gibi mesajlar yazarım; ancak verdiği cevaplar aşırı kısa. “Tamam,” deyip geçenlerden oldu. O bana hiç derdini anlatmaz. Hep ben anlatırım ya da ben ararım.

Sırf böyle yaptığı için onu hayatımdan silmeyi düşündüm. Yapıcı değil, yıkıcı davranıyor. Bu hâlinden bıktım. Sizce ne yapılmalı? İnsan silmek bu kadar kolay olabilecek bir şey mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Amcanla aranda kaç yaş farkı var, arkadaş gibi misiniz bilmiyorum ancak bu sebepten dolayı bırak amcayı arkadaşımı bile hayatımdan silmem. Herkesin kendi hayatı var sonuçta, o an uğraşmamak istemiş olabilir. Hayatında başka zor şeyler olmuş olabilir. İyi olmuş demesini de şakayla karışık söylediğini düşünüyorum, değilse bile ben olsam aldırış etmezdim. Sonuç olarak bir insanı hele ki amcanı bu nedenden dolayı hayatından silmek çok saçma ve bana kalırsa imkansız. Çünkü babanın kardeşi, bir şekilde bir araya geleceksiniz. Ayrıca @Blackraven hocamın da dediği gibi aile arasında olan mevzuları alakasız kişilerle paylaşmak sağlıklı değil.

Millet miras için, kan davası için akrabasını siler, bu "PC reset attı amcam ilgilenmedi" diye triplere girmiş. Adama destan gibi mesaj yazarsan tabii "tamam" der geçer kardeşim, adamın işi gücü yok senin kasanın PC'nin derdini mi dinleyecek?

Bir de "yapıcı değil yıkıcı davranıyor" yazmış, sanki birleşmiş milletler barış elçisi amcamız. Adam senin triplerinden bıkmış iyi olmuş demiş, sen hala silsem mi diyorsun. Sil kanka sil, amcan kurtulsun senden, adam rahat bir nefes alsın. Kusura bakma da durum bu, gerçek değişmez.

Size tavsiyem ne yapacaksanız kendi istediğinizi yapın. Yaşınız gereği akıl hocasına ihtiyaç duymanız normal ancak başkalarının aklıyla doğru yapmaktansa kendi aklınızla yanlış yapmanız daha iyi olur, şayet ileride pişman olursanız hatayı kendinizde arayıp özür dilemeyi bilirsiniz.

Adamın belki uğraşacak bir ton işi vardır, müsait değildir veya streslidir. Belki de sen adamı darlıyorsundur. Ne bileyim, sırf PC için silmek istiyorsanız çocukca hareket.