Makaleler
7
Geçen hafta yayınlanmış olan ''beta'' sürücüsünün ardından AMD 24.2.1 Sürücüsünü tam sürüm olarak yayınladı.

Bu sürücü ile gelen 2 oyun desteği, Vulkan uzantı desteği ve birçok alanda yapılmış Fix'ler bulunuyor.

Kendi deneyimim:

Daha önce gelen güncellemeleri direkt olarak güncelleyip bir sıkıntı çıkmamasına rağmen bir önce gelen 24.1.1 sürümü çok sıkıntılı bir sürücüydü. Takılmalar ve YouTube'da gezinirken veya video izlerken garip ''cızırtı'' benzeri seslerin gelmesi canımı sıkmadı değil.

Bu sürücüyü güncelledikten sonra bu sorunlarla karşılaşmadım. Yaşadığım bu sorunlar tamamen ortadan kalktı. Geçecek arkadaşlara fikir olması adına paylaşmak istedim.

Ekran Kartım: RX 6800 XT

Not: Herkesin PC'si farklı reaksiyon verebilir.

Daha fazla ayrıntı ve sürücü için:

Son düzenleme:
Geçen hafta yayınlanmış olan ''beta'' sürücüsünün ardından AMD 24.2.1 sürücüsünü tam sürüm olarak yayınladı.

Bu sürücü ile gelen 2 oyun desteği, Vulkan uzantı desteği ve birçok alanda yapılmış Fix'ler bulunuyor.

Kendi deneyimim:

Daha önce gelen güncellemeleri direkt olarak güncelleyip bir sıkıntı çıkmamasına rağmen bir önce gelen 24.1.1 sürümü çok sıkıntılı bir sürücüydü. Takılmalar ve YouTube'da gezinirken veya video izlerken garip ''cızırtı'' benzeri seslerin gelmesi canımı sıkmadı değil.

Bu sürücüyü güncelledikten sonra bu sorunlarla karşılaşmadım. Yaşadığım bu sorunlar tamamen ortadan kalktı. Geçecek arkadaşlara fikir olması adına paylaşmak istedim.

Not: Herkesin PC'si farklı reaksiyon verebilir.

Daha fazla ayrıntı ve sürücü için:

RX 560X alıyor mu?

Almıyor diye biliyorum ama resimde gördüğün polaris/vega kısmından indirip manuel olarak deneyebilirsin. Eğer sürücü kurarken hata veriyor ise desteklenmiyor demektir.

1709036708412.webp

notebook olarak 5900hx 6800m sistemde 24.1.1 olduğu gibi 24.2.1 de de Tunning menüsünde cpu hız aşırtma kaybolması ve Shadow of Tomb Raider da 0x887A0006: DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG hataları devam ediyor.

Son düzenleme:
Ben RX 6600 kullanıyorum PRO driveri kurulu 23.Q2 sanırım. Ekran kartını 2. el aldım ve aldığımdan beri eski NVIDIA kartım gibi sorunsuz kullanıyorum sanki hala onu kullanıyormuş gibi. Bu yüzden Adrenalin geçmeyi hiç düşünmedim ama bazen arada kalıyorum işte.

@ErenY

Güncellik her zaman iyi ama bu AMD'de pek mümkün olmuyor hatalardan dolayı. Eğer sürücüden memnunsanız (zaten sorun yok dediniz) o zaman yeni sürücüye geçmenin sürüm numarası değişmesinden bir farkı yok.

Yine de en güncel sürücüde hata verip vermediğini o sürücüye geçmeden bilemezsiniz.
Bazen insanlar kullanıcı yorumlarını okuyor, yorumların coğu iyi ama kendi yükleyince bir sürü sıkıntı çıkarıyor vs.