Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

memocaan

Başarılı
ASUS ROG STRIX G15 G513QY model AMD Ryzen AMD Ryzen 9 5900HX CPU AMD Radeon RX 6800M ekran kartlı notebookumda 23.7.1 sürümünde CPU hız aşırtma seçeneği gözüküyor ve Overclock offset +0.2 değeri gözüküyor. 24.1.1 sürüme güncellediğimde ise bu seçenek kayboluyor. Bunun sonucu olarak hız aşırtmasız olarak mı kullanıyorum. Hız aşırtma çalışıyor ama göremiyor muyuz artık yoksa CPU driver ile ilgili bir sorun mu var?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-02-18 225133.webp
    Ekran görüntüsü 2024-02-18 225133.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 217
Çözüm
DDU ile kaldırıp 24.11.1 tekrar kurdum. Sorun çözülmedi FPS daha yüksek ama 23.7.1 sürümüne göre.

Önerdiğiniz sürüme döndüm. CPU overclock ayarları geldi. Oyun FPS değerleri normaldi. Yalnız AMD'nin performans izleme kısmında FPS izleme kayboldu çok önemli değil. İnternette gezerken gördüm. 24.2.1 beta sürümü çıkmış onu kurdum. FPS izleme kısmı hala yok. Shadow off Tomb Raider ve Far Cry 6 oyunlarında test yapıp 23.12.1 sürümünü kurdum. Listede ekran kartım gözükmesine rağmen uyumlu değil hatası verdi. Sonra 24.1.1 yükledim. CPU overclock ve izleme ayarları geldi.
Sonuç olarak AMD Software Adrenalin Edition kurmak ile zar atamak arasında fark yok. Sorunum çözüldü çözüm olarak bunlar yapılır mı emin değilim. :)
Maalesef Ryzen Master'in laptop desteği yok. İşin ilginç yanı aynı işlemciye sahip ASUS Scar G733QQS var kardeşimde, onun sadece ekran kartı 3080 24.1.1'de bile CPU overclock çalışıyor. 23.7 sürümüne dönüp oyunlarda test edeceğim, gelişmleri yazarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile kaldırıp 24.11.1 tekrar kurdum. Sorun çözülmedi FPS daha yüksek ama 23.7.1 sürümüne göre.

Önerdiğiniz sürüme döndüm. CPU overclock ayarları geldi. Oyun FPS değerleri normaldi. Yalnız AMD'nin performans izleme kısmında FPS izleme kayboldu çok önemli değil. İnternette gezerken gördüm. 24.2.1 beta sürümü çıkmış onu kurdum. FPS izleme kısmı hala yok. Shadow off Tomb Raider ve Far Cry 6 oyunlarında test yapıp 23.12.1 sürümünü kurdum. Listede ekran kartım gözükmesine rağmen uyumlu değil hatası verdi. Sonra 24.1.1 yükledim. CPU overclock ve izleme ayarları geldi.
Sonuç olarak AMD Software Adrenalin Edition kurmak ile zar atamak arasında fark yok. Sorunum çözüldü çözüm olarak bunlar yapılır mı emin değilim. :)

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-02-19 014759.webp
    Ekran görüntüsü 2024-02-19 014759.webp
    11,3 KB · Görüntüleme: 105
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Sürücülerle ilgili bir problem olmuştur muhtemelen. Bazen böyle şeyler olabiliyor. Benim grafik kartının markasını da yanlış algılamıştı bir ara sürücü. Eski sürüme geçince düzeldi.