AMD Adrenalin uygulamasıyla yapılan Overclock doğru mu?

cagan035

Uzman
Ekran kartıma AMD'nin Adrenalin uygulamasından overclock yaptım. Değerler şöyle:
  • VRAM maksimum frekans hızı: 2518'den 2744'e çıkarıldı (hızlı zamanlama açık)
  • GPU ayarı: Maksimum frekans ofseti = 0, voltaj ofseti = 0'dan -90
  • Güç limiti: 0'dan +10'a çıkarıldı
Bu ayarlar ekran kartıma zarar verir mi? Herhangi bir sorun yaşatır mı?

Ekran kartım: ASUS Prime RX 9070 OC

Ekstra +10 vermenin mantığı var mı bilmiyorum ama VRAM ve Voltaj offsetini ayarladığında (Stabil olabildiği yeri bulduğunda) zaten performansın artıyor, ekstra güç vermek yerine güç limitini 0'da tutsan dahi zaten overclok yapılmış bir kartın olacak. Ama +10 verdiğin için normalden daha fazla ısınacak.

Eğer ben optimizasyon yapmak istiyorum dersen güç limitine -25 verince kart stok performansını verip çok daha soğuk ve sessiz çalışıyor haberin olsun. Ama ben hem overclok yapayım hem de aynı derecede ısınsın dersen 0'da tutmanı tavsiye ederim. Eğer alacağım ekstra performansı biraz kısarak sessizlik ve soğukluk alayım dersende güç limitine -15 verebilirsin.

Ben de Rx 9070 XT Red Devil var kart ilk haliyle 1900 RPM'de 66 dereceyi buluyordu 35 derece hava sıcaklığında, Voltaj offseti -40, VRAM 2800 ve -25 güç limitine ayarladığımda, stok performansından %3 kaybettim ama 900-1000 RPM aralığına düştü fan, aynı şekilde Hotspot, Vram sıcaklıklarında da ciddi düşüşler yaşadım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…