Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bu sorunu deneyimlemiş ve çözmüş birisi olarak buraya çözümü bırakmak istedim.

• AMD sürücüsü üzerinden ön ayarınızı Varsayılan olarak kullanın.
  • Özel plan kullanmakta ısrarcıysanız Radeon™ Geliştirilmiş Senkronizasyon ve Radeon™ Gecikme Önleme ayarını kapalı kullanın.

Bu çözüm RX 6000 serisi içindir, oyunda FPS'iniz (değişse bile çok minimal) değişmeyecek fakat o kasma kasma hissini değiştirecektir. Bunun yaşanmasının sebebini bilmiyorum fakat AMD 6750 XT ve 6600 XT kartında bu sorunu deneyimledim ve sorunun bu iki ayardan kaynaklandığını gördüm. Eğer bu ayarlar açıkken bu sorunu yaşıyorsanız kapatmanız yardımcı olacaktır. Gecikme Önleme, Geliştirilmiş Senkronizasyon kadar olmasa da kasıyor hissi veriyor. Rahatsız etmiyorsa sadece Geliştirilmiş Senkronizasyon'u kapatabilirsiniz.

NVIDIA için ne yapmamız gerekiyor. Bilginiz var mı?

Maalesef NVIDIA için bir fikrim yok. Sürücü ayarlarını sıfırlayıp deneyebilirsin, ayarları kurcalayarak bir çözüm arayabilirsin. Güncelde NVIDIA kullanmadığım için şunu aç bunu kapat diyemiyorum. Oyun içerisinden Reflex gibi bir ayar varsa kapatıp deneyebilirsin.

Maalesef NVIDIA için bir fikrim yok. Sürücü ayarlarını sıfırlayıp deneyebilirsin, ayarları kurcalayarak bir çözüm arayabilirsin. Güncelde NVIDIA kullanmadığım için şunu aç bunu kapat diyemiyorum. Oyun içerisinden Reflex gibi bir ayar varsa kapatıp deneyebilirsin.

Var hocam, deniceğim. Teşekkür ederim iyi konu AMD olanlar yararlanır.

Güncel driverlar ile 6900 XT'de Alt Tab yapicna 1 dk kadar çöküyor. Buna çözüm bulabilir miyiz? :D

24.12.1 kullanıyorum mecbur.

6750 XT ile 25.6.1 (en güncel sürücü sürümü olarak gözüküyor) sürümünü kullanmaktayım. Tam ekran modunda mı oluyor bu? Ben masaüstü çözünürlüğümü 4:3 oynayacaksam 1280x960 gibi bir 4:3 çözünürlüğe çekip tam ekran pencereli modunda oynuyorum ve Alt+Tab'larda sıkıntı çekmiyorum. Eğer tam ekran pencereli modunda bu sorunu yaşıyorsanız sürücü üzerinden bir ayar sıkıntı çıkartıyor olabilir, bu durumda size önerim sürücü üzerinden oyun ayarlarını sıfırlamak ve her şeyi stokta bırakmak.

1752014959998.webp

Belki ayarlardan bu özellikler sıkıntı çıkartıyor olabilir. Dinamik yenileme hızı açıksa kapatmak yardımcı olabilir.

AMD kütüphanenizden CS2'yi seçip özel bir ayar yapmış olabilir misiniz? Steam başlatma seçenekleriyle alakalı olabilir.

@Ada Wong, özel bir ayar yapmadım ve Windows'da tam ekran iyilestirmeleri kapalı.

Oyunu 4:3 1024'de oynuyorum. Masaüstü çözünürlüğü değiştirmek bana çok mantıklı gelmiyor. 24.12.1'de sadece 1 defa yaşadım bu sorunu ama güncel versiyonlarda her alt-tab yaptığımda oluyor.

@Ada Wong, özel bir ayar yapmadım ve Windows'da tam ekran iyilestirmeleri kapalı.

Oyunu 4:3 1024'de oynuyorum. Masaüstü çözünürlüğü değiştirmek bana çok mantıklı gelmiyor. 24.12.1'de sadece 1 defa yaşadım bu sorunu ama güncel versiyonlarda her alt-tab yaptığımda oluyor.

Maalesef başka bir çözüm yolu bilmiyorum.

Biraz araştırmanın sonucunda,

- Bazı kullanıcılarda bu tarz bir problem yaşayarak tam ekran pencerelide kullanarak çözüm bulduklarını belirtmişler.

- Belki Windows'un KB5060829 güncellemesi bu soruna sebep oluyordur ama emin değilim. Bazı kullanıcılar CS2 ile ilgili sorun yaşayıp (ekran kayması, sensitivity değişmesi gibi sorunlar) bu güncellemeyi kaldırarak çözüm bulduklarını söylemişler.

Bir kullanıcı ise .cfg dosyasından ayar değiştirerek bir çözüm bulduğunu söylemiş fakat ban sebebi midir fikrim yok bu yüzden tavsiye etmiyorum, sorumluluk kabul etmiyorum.

- cs2_video.txt dosyasında "setting.fullscreen_min_on_focus_loss" " 0" ayarının değerini değiştirmek. 0'sa 1, 1 ise 0 olacak şekilde değiştirerek çözüm bulduğunu söylemiş bir kullanıcı.

Size tavsiyem sürekli Alt+Tab atıyorsanız masaüstü çözünürlüğünüzü oyun çözünürlüğüne getirip tam ekran pencerelide oynamanız. Genelde oyunu oynarken Alt+Tab atarken siyah ekranlar, oyunun sapıtması, sürekli Alt+Tab döngüsünde kalması, oyunun çökmesi gibi saçma sapan hatalar almamdan dolayı dediğim gibi oynuyorum. Kasa düşürmeden düşürmeye girdiğim halde insanın canını sıkan bir problem.