Çipler aynı o yüzden.Ya şaka bir yana onu geçtim de bende AMD'nin neden piyasaya sürmediği kartlı laptop var hala anlamış değilim. HD 6320M olarak gözüküyordu fakat 6370M driverı ile çalışıyordu.
Ezik beta o kart bir şey mi sen bir de bunu görayıptır söylemesi HD3450 512MB DDR2 daha fazla anlatmama gerek yok herhalde
Eki Görüntüle 126654
Detaylar
Kim cevapladı?Doge
Üstün
- Makaleler
- 1
2 yıl R7 5700G APU kullandım, lanet ettim AMD GPU'lara. Arkadaşım ise RX 6600 XT kartıyla hiçbir sorun yaşamadı. Hatta kullandığım bazı RTX kartlardan daha stabildi garip bir şekilde.Allah kahretsin böyle markayı. Ben AMD kullandım/kullanıyorum paşalar gibi çalışıyor, hiç sorun çıkarmıyor diyen biri var mı?
Wake BK JAPAN
Çalışkan
Allah kahretsin böyle markayı. Ben AMD kullandım/kullanıyorum paşalar gibi çalışıyor, hiç sorun çıkarmıyor diyen biri var mı?
Ben AMD'ci tayfalardanım. Fanlık veya bağlılığım yok. Ama şimdiye kadar hiçbir sorun ile karşı karşıya gelmedim.
Tam tersine, çevremde ne kadar Intel fanı, veya NVIDIA fanı olan biri varsa nedendir bilmiyorum sistemlerinde bir sorun oluyor. Ben de NVIDIA ve Intel kullanmamış birisi olarak. Anlasamda anlamamazlıktan gelip yardım etmiyorum. Çünkü fanboy olmak başka bir şey, durumu elverdiği için almak başka bir şey, sürekli NVIDIA NVIDIA diyen arkadaşım şu an küfür ederek Intel Arc alsaydım diyor.
Teknoloji şans işidir, AMD'de WattMan hatası normal olarak yanlışsam düzeltin, sistemde hata var ise size onu bildiren mavi ekranın önüne geçen bir hata ayıklama'dır. AMD'de sürekli bir WattMan hatası alıyorsanız sisteminizi kontrol ettirmekte fayda var. Ki illaki sistemde değil belki de AMD ekran kartınızdada sorun olabilir.
Sonuç: Ati ekran kartlarıyla tanışmam ve sonrasında AMD ile yürüme kararımın arkasındayım. Şu an şahsi fikrim, ne yazılımda bir hata görüyorum, nede donanımlarda. İlk defa WattMan hatası aldığımda ise sorunun RAM'den kaynaklandığını gördüm. Çünkü CL değerleri ve MHz değerleri üst bir RAM taktığımdan dolayı sistemde dalgalanma yaşandığından dolayı WattMan hatası aldım. Ve değişim yaptırarak uyumlu bir RAM ile sorunu çözdüm. Yaşadığım olay 2019'da gerçekleşiyor. Isınma konusuna gelirsek. Evet NVIDIA tek model üretiyor buna örnek olarak Apple telefonları ve tabletleri gibi, ve yazılımları çok stabil ve güzel. Hoşuma gidiyor.
AMD ise fiyat performans ürünü çıkaracağım diye bir modelin neredeyse 4 5 farklı modelini üretiyor. Ve her birinin yazılımsal sorunlarını çözmeside ekiplerin zamanını alıyor gibi bir şeye denk geliyor. Ama oda bana normal geliyor. Her geliştirdikleri teknolojisel anlamda veya donanımsal anlamda açık kaynak ve fiyat performans olduğu için bunu da göz önüne alarak ürünlerini alıyorum.
Fanboyluk yapmaya gerek yok, denilenler gibi, NVIDIA son kartları çıkmadan öncesine kadar yazılımı eski nesil olsa da (arayüz) müthiş bir stabilizeye sahip.
Intel'in arayüzü ise yok gibi bir şey, ki illaki geliştiriliyordur. Değişecektir. Yazılımı ile donanımın arasında gecikme söz konusu, ekran kartının ayarından bir ayarı kapatıp açmak sizin gözünüzde çok hızlı lakin oyundaki etkisi saniyeler sürüyor.
AMD ise, ona bir şey diyemeyeceğim. Hala eskilerden AMD ile arası kötü olanlar ekran kartı ve işlemcisi cayır cayır yanıyor kafasında ilerlediği için, şunu söyleyebilirim. Kart saf güç veriyor. NVIDIA'daki gibi Ultra yapay zeka yok, yazılım satmıyor mesela AMD, saf güç satıyor. O yüzden gözümde AMD = dodge challanger, NVIDIA = Tesla'dır. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. İyi sosyaller.
Yeni konular
-
-
30.000 TL bütçede 12 metrekare için klima tavsiyesi
- Hakan Yusuf
-
500 TL'ye Volta VB4 elektrikli bisiklete uygun bagaj tavsiyesi
- Hakan Yusuf
-
-
-
-