Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sanitarium

Çalışkan
Sapphire RX 7700XT kullanıyorum. Nedendir bilmiyorum ama bilgisayar durup dururken siyah ekrana düşüyor ve bilgisayarı yeniden başlattığımda ekran kartına ait driver silindiğini görüyorum. 750W bir PSU kullanıyorum. Bu sorunu bir türlü çözemedim. PSU 3-4 senelik bir PSU acaba tam olarak beslemediği için mi oluyor anlamadım. Çözüm konusunda desteklerinizi bekliyorum.

Çözüm
Tüm yazılanlar sonucunda;

• Mevcut driver güncel sürümün bir alt versiyon numarası ile değiştirildi.
  • Ekran kartına giden güç soketleri yedek kablolar ile değiştirildi.
  • İşlemci ısınma sorunu için macun yenilemesi yapıldı.

Bir süre de bu şekilde kullanacağım. Ayrıca farklı bir güç kaynağı ile deneme yaptıktan sonra oradan çıkan sonuçları da ayrıca yazarım.
Eline sağlık, bunlar da çözüm vermezse kesin PSU’nun kendisidir zaten.
1756400506172.webp

Sahip olduğun PSU eski çoklu 12v kanalını kullanıyor ve bu ekran kartları için ideal değil. Yasadığın sorun yüksek ihtimal PSU kaynaklı, tek kanal 12v başka bir PSU ile test et sistemini.
Multi rail'Den dolayı öyle bir şey olmaz. Eski bir teknolojide değil. Çoğu PSU hala kullanıyor. Hatta çoğu yerde multi rail daha güvenli.

Sorunlu AMD yazılımı yüzlerce Reddit AMD ekran kartı siyah ekran konusu üstünden sonra sorunu PSU'da aramanız trajikomik. Kaynağı belli değil mi?
En son olasılık o. Ne diye bunlar kontrol edilebiliyorken trajikomik olsun?

Evet, 12v kanalı aşırı derecede çok düşük. 3.3v kanalıda sınıra yakın sayılır. Yüksek ihtimalle sorun PSU'dan kaynaklı gibi duruyor.

Sorunlu AMD yazılımı yüzlerce Reddit AMD ekran kartı siyah ekran konusu üstünden sonra sorunu PSU'da aramanız trajikomik. Kaynağı belli değil mi?

Arkadaşın işlemciside aşırı yüksek sıcaklıkta çalışıyor ve kronik sorunlu olan 14.nesil işlemci kullanıyor, sizde çok meraklısınız hemen AMD'ye suç atmaya.

Multi Rail'den dolayı öyle bir şey olmaz. Eski bir teknolojide değil. Çoğu PSU hala kullanıyor. Hatta çoğu yerde multi rail daha güvenli.

Her zaman tek 12v kanalı çok daha stabildir.

Arkadaşın işlemciside aşırı yüksek sıcaklıkta çalışıyor ve kronik sorunlu olan 14.nesil işlemci kullanıyor, sizde çok meraklısınız hemen AMD'ye suç atmaya.

Her zaman tek 12v kanalı çok daha stabildir.
Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz? Multi rail'in veya single rail'ın stabil olması ona bağlı değil. Topolojiye ve regulasyona bağlı.