AMD Ekran kartı üretiminde yarıştan çekiliyor

Yeni nesil kartların normalde eski nesilden iyi olması lazım. Bu adamlar eski nesil kartın aynısını satıyor. Hatta daha kötüsünü satıyor.

AMD, FSR'ı, AFMF'i ve diğer pasta süsü teknolojilerini geliştirmezse AMD almak boş demektir.

Hocam, bunları NVIDIA'ya rakip olduğunu ben de çok görmek isterim ama bunu sadece yazılımsal olarak yapmak, takdir edersiniz ki bir yere kadar işe yarıyor. AMD'nin bunu AI chipleri ile desteklemesi gerekliydi ama söylentilere göre bunu 8000 serisi ile göreceğiz.

Şahsi olarak AMD ve NVIDIA arasında kıran kırana bir rekabet görmek istiyorum ve bu yüzdendir ki yukarıdaki paylaşımımı yaptım ama insanımız yine konuyu olmadık şekilde anlayarak kendi bildiğini okudu. Ne AMD düşmanıyım ne de NVIDIA fanboyuyum benim tek istediğim iki firmanın da birbirlerine ciddi bir rakip olmalarını istiyorum.

Bu zamana kadar Intel'in insanlara yaptıklarına hep karşı çıktım ve her zaman AMD'nin gelişmesini takip ettim ve ilk Ryzen serisi ile bu gelişim ve dönüşüm başladı. Bir çok insanın efsane olarak gördüğü 7. nesil 7700-7700K'lar benim için hüsrandı, peki ama neden? Nedeni şu; o zamanlar bile oyunlar, programlar vb. her şey gittikçe ağırlaşmaya ve çekirdekler üzerinde ciddi olarak yük olmaya başlamışken Intel insanlarla dalga geçer gibi bu CPU'ların önbelleklerini kasti olarak (şahsi düşüncemdir) düşük tutmuş üstüne bir önceki neslin anakartı ile kullanılmaması için kısıtlamalara gitmişti. AMD'nin devrim niteliğindeki atağı ile bu durum Intel'i köşeye sıkıştırmış ve bazı radikal değişiklikler yapmaya itmişti. Şimdi hal böyleyken ne akla hizmet ki aynısını GPU tarafında görmek istemeyim? NVIDIA hala daha tekel olsa bile yeni şeyleri önümüze (DLSS, FG vb. bunları daha çok biliniyor diye yazdım) getirdi ama bu yine de NVIDIA'yı bile eleştirmeme engel değil. En büyük eleştirimiz VRAM üzerine ama NVIDIA'nın bu konuda yer alan makalesini okuyunca onlara hak vermedim değil fakat bu yine de bunu doğru kabul ettiğim anlamına gelmiyor. Ben tüketiciyim ve işime geleni alır, gelmeyeni yerden yere vururum.

Lütfen şirketlerin babanızın oğlu olmadığını ve gerektiğinde yerden yere vurmanız gerektiğini unutmayın.

Efendin, ben AMD batsın demiyorum. Ben diyorum ki; Intel'de ekran kartı pazarında pay etsin teknoloji geliştirsin. Bu sayede AMD hem arkadan hem de önden ittirilerek "La bunlar beni geçiyor." desin ve kalksın. Adamlar eski nesil kartları yeni diye iteliyormuş. Ulan NVIDIA bile bunu yapmıyor. He tabi NVIDIA para olarak geçiriyor gibi. O da bizim ülkeye özel.

Tabii ki AMD batsın diye bir şey dediğinizi görmedim veyahut düşünmediğinizi biliyorum. Düşünceniz güzel, kaldı ki durumun tamda düşündüğünüz gibi gelişmeye başladığını düşünüyorum, yani AMD köşeye sıkıştığını anladı ve bunun için çalışmalarına hız verecek gibi duruyor.

Adamlar eski nesil kartları yeni diye iteliyormuş. Ulan NVIDIA bile bunu yapmıyor.
Sanki bunu gördüm diye hatırlıyorum ama emin olamadım, eğer bir kaynak paylaşırsanız benim için çok iyi olur, teşekkür ederim.

Yeni nesil oyunların bir kısmında FPS olarak fark atarken bunu eski nesil oyunlarda yapamamış.

Ek: Hatta CS 2'de RX 6800XT daha eski olmasına rağmen RX 7800XT'den daha iyi performans göstermiş.

RX 6800XT bazı oyunlarda daha fazla FPS almış.
6800XT'nin dengi 7900GRE bu arada yanlış kıyaslıyorsunuz. Ayrıca 7900GRE 550$ MSRP ile çıktı öte yendan 6800XT 650$ ile çıkmıştı. Karşılaştıracağınız modellerin aynı olmasına dikkat edin. Burada 3070 ile 4060 Ti kıyaslamak gibi durum. 100$ daha ucuza %12 perf.

nVidia piyasanin krali ancak AMD ust segmentten cekilince kendine ceki duzen vermesine gerek kalmayacak. Ust segmentler tekellesecek yani. Yarin Nvidia cikip biz 5080'ni 2,700 dolar yapiyoruz derse sasirmamak gerek.

NVIDIA olsun, 5 fazla olsun!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…