Vallahi hocam 5070 Ti'a 70 bin veya üstünü vermek biraz koyar açıkçası. Şu an ki fiyatı bile koymuyor değil. Askere gitmeme daha en az 3 yıl olduğu için tekrar birikir diye düşündüm. Zaten ekran kartını aldıktan sonra elimdekileri satıp tekrar yatırıma koyarım diye düşünmüştüm. Piyasa o kadar denetlenmiyor ki 5080 fiyatına 5070 Ti var. Şimdi bu zam yansıtılınca 70-75 bin olması gerekiyorsa bizim satıcılar 85 yazar kesin. O fiyatlara asla çıkamam zaten beklesemde.

5070 Ti 70 bin etmez daha geçen hafta 41 bine aldım INNO3D modeli 51 bin civarına satılıyor şu an bayağı memnunum.

5070 Ti 70 bin etmez daha geçen hafta 41 bine aldım INNO3D modeli 51 bin civarına satılıyor şu an bayağı memnunum.
Asus Prime modelini alacağım. Şu an en ucuz 60-65 bin diğer yerlerde 70 üstüne satılıyor hatta 5080 fiyatına satan var. Zamlarda yansıyınca 70 den aşağı ilan kalmaz

Nvidia utanır mı? Yoook. Jensen'a yeni ceket lazım.
Samsung GDDR7 fiyatlarına %20 zam koydu. Zaten 2GB'lık standart GDDR7 çipi 20 dolar iken 3GB'lık versiyonu 60-70 dolara satılıyor. Sırf bellek modülündeki %50 kapasite artışı maliyeti 3 katına çıkarıyor. NVIDIA da GPU ve GDDR7 bellekleri üreticilere paket olarak sattığı için bu zam doğrudan ekran kartlarına yansıyor.

1785269815549.webp

Asus Prime modelini alacağım. Şu an en ucuz 60-65 bin diğer yerlerde 70 üstüne satılıyor hatta 5080 fiyatına satan var. Zamlarda yansıyınca 70 den aşağı ilan kalmaz
Aynı 5070 Ti performansını alıyorsun. ASUS Prime'ın soğutması, ses seviyesi ve malzeme kalitesi biraz daha iyi olabilir ama aradaki 10-20 bin TL fark kesinlikle performansa yansımıyor. 50 bine INNO3D almak varken 60-70 bin TL'yi ASUS'a vermek bana göre gereksiz.

Aynı 5070 Ti performansını alıyorsun. ASUS Prime'ın soğutması, ses seviyesi ve malzeme kalitesi biraz daha iyi olabilir ama aradaki 10-20 bin TL fark kesinlikle performansa yansımıyor. 50 bine INNO3D almak varken 60-70 bin TL'yi ASUS'a vermek bana göre gereksiz.
Tasarımı hoşuma gidiyor ve kasa akvaryum olduğu için güzel dursun istiyorum. Bir de markayı seviyorum ve servis konusunda içim rahat ediyor bir sorunla karşılaşırsam diye. İnno, Zotac hatta Gigabyte servis konusunda yetersiz diye biliyorum Türkiye'de.

Tasarımı hoşuma gidiyor ve kasa akvaryum olduğu için güzel dursun istiyorum. Bir de markayı seviyorum ve servis konusunda içim rahat ediyor bir sorunla karşılaşırsam diye. İnno, Zotac hatta Gigabyte servis konusunda yetersiz diye biliyorum Türkiye'de.
Eskiden custom modeller arasında 3, bilemedin 5 bin TL fark olurdu, onu da biraz tasarım, soğutma veya marka için verirdik. Şimdi ise aradaki farklar devasa boyutlara ulaşmış durumda. Ekstra 10-15 bin TL demek, neredeyse bir OLED monitör parası. Bence bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Benim de INNO3D var, çok şükür garantiyle işim düşmedi, umarım hiç de düşmez. 😄 Ama ben ekran kartı alırken "Ya bozulursa, serviste ne olur?" diye düşünerek almıyorum, sorun çıkarsa o zaman bakarız. Sonuçta her markada sorun yaşayan insanlar var, bunu da unutmamak lazım. :D

Eskiden custom modeller arasında 3, bilemedin 5 bin TL fark olurdu, onu da biraz tasarım, soğutma veya marka için verirdik. Şimdi ise aradaki farklar devasa boyutlara ulaşmış durumda. Ekstra 10-15 bin TL demek, neredeyse bir OLED monitör parası. Bence bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Benim de INNO3D var, çok şükür garantiyle işim düşmedi, umarım hiç de düşmez. 😄 Ama ben ekran kartı alırken "Ya bozulursa, serviste ne olur?" diye düşünerek almıyorum, sorun çıkarsa o zaman bakarız. Sonuçta her markada sorun yaşayan insanlar var, bunu da unutmamak lazım. :D
Orası öyle hocam ama artık piyasa öyle bir hal aldı ki satıcılar o kadar pislik ki. Cihazınız bozuluyor yardım etmiyorlar, bozuk cihaz geliyor iade kabul etmiyorlar ya da iade için 1 ay uğraştırıyorlar. En azından servisi iyi olan bir marka olursa satıcı ile muhatap olmadan servise giderim diye düşünüyorum. İtopya'dan 360Hz monitör almıştım, adamlar bana kullanılmış serviste onarım görmüş monitör yollamışlar. Başlıca büyük bir saçmalık orası ayrı ama 1 ay boyunca ben bu cihazın iadesiyle uğraştım bir de. Bahaneleri de sadece kutunun hasarlı olmasıydı, oysa ki kutu bana geldiğinde öyleydi ve kargocu arkadaş iade almayı kabul etmedi. Sonrasında seri numarasını falan okutup gerçeği öğrenince ASUS ile iletişime geçtim. İadem onaylanmaz ise dava edeceğimi bu süreçte bana yardımcı olmalarını istedim. Benimle fazlasıyla ilgilendiler ve cihazın servis geçmişi hakkında gerekli belge ve bilgileri sağladılar bana. En sonunda itopya'yı böyle sıkıştırınca 1 ay sonra sonunda iademi kabul ettiler. İade süreci de başlıca saçmalıktı, ne internet üzerinden iade talebi açabiliyorsunuz, ne de süreç hakkında bilgi veriyorlar. Cihazın iadesinin onaylandığını 1 hafta sonra öğrendim, bana hiçbir bilgilendirme mesajı vesaire yapılmamıştı. Bugüne kadar ASUS tecrübem ve her desteğe yazışımda aldığım dönüşler sebebiyle alacağım ürünlerde ASUS seçeneği varsa hep ASUS seçerim.

Orası öyle hocam ama artık piyasa öyle bir hal aldı ki satıcılar o kadar pislik ki. Cihazınız bozuluyor yardım etmiyorlar, bozuk cihaz geliyor iade kabul etmiyorlar ya da iade için 1 ay uğraştırıyorlar. En azından servisi iyi olan bir marka olursa satıcı ile muhatap olmadan servise giderim diye düşünüyorum. İtopya'dan 360Hz monitör almıştım, adamlar bana kullanılmış serviste onarım görmüş monitör yollamışlar. Başlıca büyük bir saçmalık orası ayrı ama 1 ay boyunca ben bu cihazın iadesiyle uğraştım bir de. Bahaneleri de sadece kutunun hasarlı olmasıydı, oysaki kutu bana geldiğinde öyleydi ve kargocu arkadaş iade almayı kabul etmedi. Sonrasında seri numarasını falan okutup gerçeği öğrenince ASUS ile iletişime geçtim. İadem onaylanmaz ise dava edeceğimi bu süreçte bana yardımcı olmalarını istedim. Benimle fazlasıyla ilgilendiler ve cihazın servis geçmişi hakkında gerekli belge ve bilgileri sağladılar bana. En sonunda İtopya'yı böyle sıkıştırınca 1 ay sonra sonunda iademi kabul ettiler. İade süreci de başlıca saçmalıktı, ne internet üzerinden iade talebi açabiliyorsunuz, ne de süreç hakkında bilgi veriyorlar. Cihazın iadesinin onaylandığını 1 hafta sonra öğrendim, bana hiçbir bilgilendirme mesajı vesaire yapılmamıştı. Bugüne kadar ASUS tecrübem ve her desteğe yazışımda aldığım dönüşler sebebiyle alacağım ürünlerde ASUS seçeneği varsa hep ASUS seçerim.

Ben yine de ekran kartı alırken tek bir markaya bağlı kalmıyorum. Sonuçta ASUS'un da MSI'ın da her modeli kusursuz değil, giriş seviye modellerinde soğutma tasarımı nedeniyle VRAM sıcaklıklarının yüksek olduğu kartlar da oldu. Ben daha çok model bazında heatsink tasarımına, VRAM GPU sıcaklıklarına, fan sesine ve fiyatına bakıyorum.

Mesela benim INNO3D 5070 Ti'da hotspot da GPU'dan sadece 5-10C yüksek. Kartın soğutması benim kullanımımda gayet başarılı. Üstelik ASUS Prime ile arasında 10-15 bin TL gibi bir fark varsa, aynı GPU performansını alacağım bir karta sırf marka ve servis güvencesi için bu kadar fazla para vermek bana mantıklı gelmiyor. O parayı başka bir bileşene ayırmayı tercih ederim.

Tabii senin yaşadığın servis deneyiminden sonra ASUS'a yönelmen de anlaşılır. Ben sadece aynı GPU için 10-15 bin TL farkın, benim açımdan sunduğu avantajı karşılamadığını düşünüyorum. Eğer INNO3D ile ASUS arasında 2-3 bin TL fark olsaydı, servis avantajını düşünerek ASUS'u tercih edebilirdim. Ama 10-15 bin TL fark olunca benim için fiyat performans tarafında INNO3D daha mantıklı kalıyor.

Ben yine de ekran kartı alırken tek bir markaya bağlı kalmıyorum. Sonuçta ASUS'un da MSI'ın da her modeli kusursuz değil, giriş seviye modellerinde soğutma tasarımı nedeniyle VRAM sıcaklıklarının yüksek olduğu kartlar da oldu. Ben daha çok model bazında heatsink tasarımına, VRAM GPU sıcaklıklarına, fan sesine ve fiyatına bakıyorum.

Mesela benim INNO3D 5070 Ti'da hotspot da GPU'dan sadece 5-10C yüksek. Kartın soğutması benim kullanımımda gayet başarılı. Üstelik ASUS Prime ile arasında 10-15 bin TL gibi bir fark varsa, aynı GPU performansını alacağım bir karta sırf marka ve servis güvencesi için bu kadar fazla para vermek bana mantıklı gelmiyor. O parayı başka bir bileşene ayırmayı tercih ederim.

Tabii senin yaşadığın servis deneyiminden sonra ASUS'a yönelmen de anlaşılır. Ben sadece aynı GPU için 10-15 bin TL farkın, benim açımdan sunduğu avantajı karşılamadığını düşünüyorum. Eğer INNO3D ile ASUS arasında 2-3 bin TL fark olsaydı, servis avantajını düşünerek ASUS'u tercih edebilirdim. Ama 10-15 bin TL fark olunca benim için fiyat performans tarafında INNO3D daha mantıklı kalıyor.
Fiyat performans olarak bakınca evet dediğiniz doğru. Ama son 2 yıl içinde o kadar başım ağrıdı ki bu tür işlerde 10 bini elden çıkarırım daha iyi diyecek konuma geldim maalesef. Sistemde de başka yükselteceğim bir şey olmadığı için o konuda kafam rahat.

İyi fiyata yakalamışsınız gerçekten, Şimdilerde istenen 60-70K fiyatlar çok absürt bu kart için. Güzel günlerde keyifle kullanmanız dileğiyle :)

Fiyat performans olarak bakınca evet dediğiniz doğru. Ama son 2 yıl içinde o kadar başım ağrıdı ki bu tür işlerde 10 bini elden çıkarırım daha iyi diyecek konuma geldim maalesef. Sistemde de başka yükselteceğim bir şey olmadığı için o konuda kafam rahat.
Ben bu tür alımlarda Amazon'u tercih ediyorum genellikle bin-iki bin lira yüksek olsun ama Amazon olsun. En azından 30 gün içerisinde koşılsuz şartsız iade garantin var. Diğer sitelerde de yok değil ama Amazon kadar güven vermiyor.

İyi fiyata yakalamışsınız gerçekten, Şimdilerde istenen 60-70K fiyatlar çok absürt bu kart için. Güzel günlerde keyifle kullanmanız dileğiyle :)

Ben bu tür alımlarda Amazon'u tercih ediyorum genellikle bin-iki bin lira yüksek olsun ama Amazon olsun. En azından 30 gün içerisinde koşılsuz şartsız iade garantin var. Diğer sitelerde de yok değil ama Amazon kadar güven vermiyor.
Bugün alacaktım hocam fakat kaçırdım maalesef. Amazon tarafından indirim yapılmış karta yetişemedim. Şu an 72 bin civarı fiyatı. Vizyon Bilgisayarın kendi sayfasında ise 60 bin emin olamadım. Daha önce hiç alışveriş yapmadım oradan.